logo

Тези зодии са истински прахосници

Тези зодии са истински прахосници

За тях е почти невъзможно да спестят някой лев

Някои хора все са с пари, докато други не могат да скатаят нито стотинка. Замисляли ли сте се защо се получава това?

Е, оказа се, че голямо значение за това дали имаме пари или не оказва зодията, под която сме родени.


От jenata.blitz.bg припомняме, че има представители на хороскопа, които не знаят какво са финансови проблеми. Редом с това стана ясно, че тлъсти пачки влизат в джобовете на 3 зодии до дни.

Но сред зодиите има и сериозни прахосници, които каквото и да правят все не могат да спестят пари.

Овен 
Не харчат, а консумират
Овенът не е точно прахосник, той е по-скоро велик консуматор:  работи като вол, забавлява се като размагаричена котка и харчи... Е, харчи като себе си. За него всичко скромничко, сдържано и умерено е половинчата работа. Докато повечето знаци осъзнават, дори издигат в култ израза „с мярка“, за Овена това е нещо не съвсем добро: някъде по средата между псувня и обида.

Когато иска нещо, той го иска сега и независимо на каква цена. Единственият начин да спести нещо е, ако се амбицира в тази насока. Като човек на крайностите, навие ли си нещо на пръста, то със сигурност ще успее. 

Телец
Не остават без пари
Ако ще се учите на добро управление на финансите, може и да не се записвате на онлайн курсове. Огледайте се: познавате ли Телец? Той е еталон за човек, който умее да борави с парите. Поговорете с него, за да разберете как се справя с паричните въпроси. Има опасност нищо да не научите, защото Телецът има железни принципи, които обаче постоянно нарушава.

Защо? Обяснението е още по-неясно и неубедително. За него има два закона в харченето и спестяването: инстинктът и моментното настроение. Но пък резултатът е, че никога не остава без пари и знае много добре в коя сметка колко има. 

Близнаци
Живеят за свободата

За Близнаците парите не са ценност сами по себе си. Те са важни, доколкото могат да им осигурят едно-единствено нещо – свободата да живеят пълноценно, тоест в постоянно движение.  Обичат ги заради това, което може да се купи с тях: пътешествия, билети за концерти, изложби и представления, джунджурии, книги, картини и всяко друго нещо, покрай което са профучали в пеперудения си полет, и което е грабнало за миг вниманието им. Това съвсем не означава, че родените под този знак харчат неразумно. Напротив – всеки Близнак умее да пести, за да има средства за важните за него неща.  

Рак 
На брашното евтини
Ракът има нужда от сигурност повече, отколкото някои други знаци в зодияка. Затова обича да има заделени пари. Без да се замисли, той би хвърлил огромна част от спестяванията си за покупка, която според него би облагородила или добавила към уюта на семейното гнездо.

Уви, този Воден знак е склонен и към спонтанни харчове за „жизненоважни“ неща, като още един комплект чаши и чинии, скъпи, но изумително красиви обици, нова кола или позлатен комплект за маникюр. С други думи - привидно разумният и пестелив Рак може да се окаже разсипник, който е на триците скъп, а на брашното евтин. 

Лъв
Поддръжката им е скъпа
Предназначението на Лъва в този живот е да придава блясък и изящество и на най-задръстената  дупка, обитавана от убитаци. Хипотетично казано, понеже в никакъв случай не че би се задържал на такова място. Като всеки нормален монарх, и Царя на животните има нужда от аксесоари, затвърждаващи върховната му власт.

Дължи го на света - да се появява всекидневно в целия си блясък. Сиреч, не може да се размотава по неглиже и нефризиран. Той е ламбургини, а не някакъв си опел или фолксваген. А поддръжката на такова скъпо возило е скъпа. По скалата на прахосниците от едно до десет Лъвът е 11-ка. 

Дева
Не обичат евтинджоси

Девата е щедра, когато сама прецени че е настъпил моментът. Но иначе много мрази да дава пари. За нея е важно трудът й да е добре оценен – това й дава усещане че е на прав път в кариерата си. Финансите й винаги са в ред, което не е изненада или новост, като се има предвид колко са подредени Девите.

Макар да им се носи слава на скъперници, родените под този знак може да ви изненадат. Обичат да харчат за себе си и за близките си, като тачат английския принцип „не съм толкова богат да си купувам евтини неща“.  Намират липсата на фискална дисциплина у другите за върховна безотговорност. 

Везни
Окото им е лакомо

Жените обичат да купуват балсами за коса, маски, украшения, парфюми, дрехи, обувки, аксесоари... Казано накратко: всичко, което може да се намери онлайн или в реалните магазини. Мъжете харесват маркови глезотии, хубави мотори и коли, но оценяват и скъпите антикварни вещи. Часовници, кинжали, старинни карти -  неща, които карат човек да се размечтае за собствен замък с камина, портрети по стените и иконом. Прахосници са Везните, няма какво да го увъртаме. Окото им е лакомо, колкото повече пазаруват, толкова повече искат да купуват. Но странна работа: незнайно как успяват да са на печалба! 

Скорпион
Умеят да пестят
В рулетката на живота Скорпионът залага, за да печели. Необяснимо е как този загадъчен, задълбочен и даже затънал в мистичното знак се справя така добре с парите си. Дори и да печели малко, той винаги има скрити запаси. Системно и пестеливо добавя към заделените си пари. Постоянно заблуждава околните, че е по-беден, отколкото е.

Друг фактор е, че повечето Скорпиони са аскети и могат да преживяват само с необходимия минимум. Не ги блазнят луксозните стоки, не се лакомят за храна или напитки. Затова родените под този знак всъщност са едни от най-добре осигурените хора в зодияка. 

Стрелец
Купува най-необходимото
Родените под този знак се стесняват да преговарят за пари. Най-често харчат за: пътешествия, спорт, книги за метафизиката и окултното и за някои вещи от първа необходимост. Тези, последните, включват: червени обувки, компас, пръстен с лунен камък, псевдосамурайски меч или пакет с шарени балони.

Нужните вещи се избират на два принципа: 1) неща, без които Стрелецът внезапно е осъзнал че не може повече да живее нито ден. И 2) други неща, които е забелязал, докато е обикалял да си търси първите, но не ги е намерил. Този особен начин на пазаруване е спечелил на Стрелците славата на разсипници. 

Козирог
Най-доброто и на разпродажба
80 на сто от Козирозите, родени след 2000 г. разполагат с повече пари от връстниците си.  Те работят здравата, но и държат на доброто заплащане. Финансовата сигурност е необходимост за Козирога, който се чувства непълноценен, ако няма заделени пари в банковата си сметка.

Като цяло Козирозите печелят добре и харчат разумно. Това не означава, че купуват евтино. Те търсят само от най-високото качество. Преди да вземат и най-незначителната вещ, ще проведат подробно проучване, за да разберат коя марка е най-добрата и къде се продава най-евтино, по възможност - на разпродажба. 

Водолей
Само разумни покупки
За Водолеите е изключително важно да спестяват, не защото са скъперници или обичат парите, а за да разполагат с тях при нужда. Те са убедени, че винаги харчат разумно. Не се хвърлят да купят първото, попаднало пред очите им нещо.

Всяка покупка е добре планирана и премислена: необходимо ли ми е това нещо, ще ми върши ли добра работа? И след като са извадили от 99 кладенеца вода, за да обосноват нуждата от съответното нещо, чак тогава пристъпват към действие. Готови са да хвърлят пари за общото благо или дискретно да помогнат на човек, за когото знаят че е в нужда. 

Риби
Вселената ги напътства

Рибите най-често плуват във високите селения. Потопени в океана на Вселенския разум, те нямат нито време, нито интерес да се занимават със земни неща. Те, земните неща, сами им се получават. И така, въпреки своята възвишеност, обикновено родените под този знак си имат достатъчно средства, за да водят любимия си бохемски живот.

Интуицията им за пари е уникална и когато се случи да насочат Третото си око към сферата на финансите, може да забогатеят светкавично, като в приказките. Родените под този Воден знак не са създадени да се борят с този живот и да блъскат здраво, за да оцеляват. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Източник: в. Труд

Коментирай

Лъжа

Лъжа 09.08.2020 19:18

Телците като имат пари, веднага ги изхарчват за каквото им скимне. Щедри са.....