Сгответе този лесен десерт на половинката си за Св. Валентин и няма да ви остави никога!

С идването на празника на влюбените, ние ще ви инспирираме с уникален десерт, с който определено няма да сбъркате

https://jenata.blitz.bg/index.php/vkusotii/sgotvete-tozi-lesen-desert-na-polovinkata-si-za-sv-valentin-i-nyama-da-vi-ostavi-nikoga Jenata.blitz.bg
Сгответе този лесен десерт на половинката си за Св. Валентин и няма да ви остави никога!

Казват, че любовта на мъжа минава през стомаха. И истината не е много далеч. Голяма част от силната половина на човечеството са чревоугодници и обичат, когато половинките им се грижат за тях с вкусни ястия. 

С идването на празника на влюбените, ние ще ви инспирираме с уникален десерт, с който никога няма да сбъркате! Шоколадовото брауни е вкусен и много лесен за приготвяне десерт. Гарантираме ви, че половинките ви ще бъдат впечатлени! 

Съставки: 

100 г черен шоколад

50 г захар

120 г краве масло

150 г брашно

2 с.л. какао

2 яйца

7 г бакпулвер

5 г ванилия

Как да го приготвим? 

Маслото и шоколадът се разтопяват на водна баня при непрекъснато разбъркване. Важно е купата да не докосва врялата вода, за да се получи гладка и хомогенна смес.

В отделен съд яйцата, захарта и ванилията се разбиват добре, след което внимателно се добавя леко охладената шоколадова смес.

Купувам хляб и го пълня с кашкавалче и... Всички вкъщи са във възторг

Сухите съставки – брашното, какаото и бакпулверът – се пресяват и след това постепенно се смесват с течната част, като се разбърква непрекъснато.

Подходяща форма за печене се покрива с хартия, в нея се излива шоколадовата смес и отгоре се поставя още един слой хартия за печене, за да не загори.

Браунито се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 25 минути. След това горната хартия се премахва и десертът се допича още 10 минути.

Готовото брауни се нарязва на квадратни парчета и се сервира с бита сметана, топка сладолед и шоколадов сироп. По желание може да се поръси с корнфлейкс, счукани ядки или пресни плодове като ягоди, малини и боровинки.

Горещи

Коментирай