logo

Искате да отслабнете? Забравете за диетата!

Искате да отслабнете? Забравете за диетата!

Експерти направиха интересно проучване, които ще помогне на страшно много хора в борбата срещу затлъстяването и излишните килоgрами.

От jenata.blitz.bg вече ви разкрихме колко проста може да бъде борбата с излишните килограми и какво точно трябва да направите. Показахме ви и 9 прости метода, с които да удължите живота си.

Днес ще ви разкажем за нов подход, чрез който не се нуждаете от диета. Тази схема наистина работи идеално и това е доказано от група учени. По-добре не губете повече време, а действайте.

Принципът на действие на механизма е съвсем прост. Когато започнете да намалявате количеството храна, което консумирате, с други думи, когато започнете да гладувате, падате в капан. Когато ядете по-малко тялото ви повишава апетита  и изгаря по-малко калории по време на почивка и сън. Това е негова естествена реакция, когато се защитава, мислейки си, че са дошли трудни времена. То оценява количеството консумирана храна и започва да разпределя по различен начин енергията, съответно да я пести, за да поддържа желания баланс. Това не означава, че никога няма да отслабнете, а че просто трябва да разберете как работи тялото ви.

Проучването е проведено в Австралия, където група от хора се придържат към диета.

 - Първата група е на диета и намалява броя на калориите си с една трета за 16 седмици.

 - Участниците от втората група прaв[т същото в продължение на две седмици, след това две седмици се хранят както обикновено, а след това започват диетата отново.

В резултат на това, участниците, които прекъснаха диетата си, загубиха с 50% повече килограми от тези, които бяха на диета през цялото време. След 6 месеца участниците и в двете групи качиха килограми, но тези от втората група тежат с поне 8 кг по-малко от първоначалното.

- Ако искате да опитате такава диета, то трябва да разберете колко калории ви трябва, за да поддържатe нормално тегло. Намалете количеството с 1/3 и се придържайте към тази диета за 2 седмици

- След две седмици направете почивка, като броят на калориите не трябва да преминава обичайното тегло (намалете само около 100 калории, за да отчетете теглото, което сте загубили)

- След това отново започнете диетата.

Важно е да се отбележи:

Когато правите почивка, недейте да се нахвърляте върху храната. Просто яжте както обикновено.

Необходимо е да се спазва точно двуседмичния интервал, тъй като други периоди няма да проработят при този механизъм. Ако си мислите, че е допустимо да преядете в един ден, а в другия да гладувате и така ще постигнете нещо, то грешите./jenata.blitz.bg

Коментирай

masilil

masilil 03.12.2018 17:23

Да си кажа честно една приятелка ми препоръча диетичния спрей,Много се радвам ,че не се мъчих с разни диети,каши,листа от зелка,елда и др.такива щуротии.Дебеланки ,не се отчайвайте !Има вълшебна пръчица,която ще ви помогне отново да живеете !http://bit.ly/2p1tJi2