logo

Мъчи ви двойна гушка? Ето как лесно да се отървете от нея!

Мъчи ви двойна гушка? Ето как лесно да се отървете от нея!

За да поддържате кожата си еластична колкото е възможно по-дълго, трябва да се грижите много добре за нея

Ако при вида си на отражението в огледалото започнете да забелязвате, че имате двойна брадичка или пък просто, че кожата на шията ви се е отпуснала, то тогава е добре веднага да вземете мерки, за да не се докарате до окаяно положение.

Експерти от САЩ и Германия посочиха продуктите, които забавят стареенето

За целта от jenata.blitz.bg ще ви дадем няколко съвети и насоки какво може да направите, за да й кажете „сбогом“ още преди да сте се сближили прекалено. Ще постигнете повече от отлични резултати, просто следвайте думите ни.

За да поддържате кожата си еластична колкото е възможно по-дълго, трябва да се грижите много добре за нея – да нанасяте маски и да й правите ежедневен масаж. Сутрин, докато си взимате душ, изплакнете шията си със студена вода и насочете душа директно към нея.

 

Непрекъснато третираме кожата си с тези неща, без да подозираме колко токсични са те

Масажите трябва да се с леко пляскащи движения – потупвайте се леко с длани по шията в посока отдолу нагоре. След това масажирайте с пръсти кожата там. По време на взимането на душ е добре да масажирате шията си със сапунени ръце.

Друг вид гимнастика е, като оформите устните си за произнасяне на буквите „У“, „И“ и „О“. Това упражнение укрепва един от мускулите на шията.

Учени посочиха най-видимия предвестник на скорошна смърт

Следващото упражнение е добре да се прави пред огледалото. Поставете пръстите на едната си ръка върху ключицата, а пръстите на другата ръка върху брадичката си. След това спускайте ъглите на устата си надолу и опъвайте мускулите на шията. Ще може да видите как кожата ви се мести нагоре надолу. Повтаряйте това упражнение няколко пъти като напрягате и отпускате този мускул.

Съветваме ви да си направите компреси от билки или пък от зеленчуци или плодове, като го поставите или напоите шал с тях и го увиете около шията си. Препоръчва се да правите това всеки ден.

Хлябът ни съсипва! Ето какво ще се случи с тялото ни, ако спрем да го ядем всеки ден! (СНИМКИ)

Може да използвате и маската „картофена кожа“. Трябва да обелите един суров картоф. След това сложете обелките на ленти около шията си и ги притеснете с шал, за да се задържат. Стойте така около 40 минути. След това е добре да си сложите хидратиращ крем./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай