logo

Японски професор: Правете това редовно и няма да остареете!

Японски професор: Правете това редовно и няма да остареете!

Хранете се правилно, не можете да изградите мускули без протеини, подчертава експертът

Според професора от университета Ritsumeikan Сатоши Фуджита има прост начин, който позволява на мъжете и жените да изглеждат по-млади от своите връстници след 40 години. Става въпрос за увеличаване на мускулната маса.

Освен това не само тялото ще стане по-младо, но и лицето, тъй като напомпаните мускули удебеляват кожата. Хората с относително дебела кожа имат по-малко гънки, бръчки и неравности, включително по лицето.

Хората с тази кръвна група са най-красиви

Мускулните упражнения подобряват еластичността и текстурата на кожата. Ако искате да отслабнете, тогава се съсредоточете върху загуба на маса и изграждане на мускули, отбелязва професорът. Важна забележка за жените: не се страхувайте да "изпомпвате", защото без специални добавки това по принцип е невъзможно.

Хранете се правилно, не можете да изградите мускули без протеини, подчертава експертът. Ако нямате достатъчно протеини в диетата си, разгледайте протеиновите добавки.

В този случай изобщо не е необходимо веднага да купувате абонамент за залата. Фуджита съветва да започнете с пет клека на ден - това упражнение, според него, е едно от най-ефективните. Основното нещо е да започнете, а след това тялото само "иска" натоварването. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай