Зашеметяващите кралски тиари на британското кралско семейство и неподозираните тайни истории зад тях (СНИМКИ)

Зашеметяващите кралски тиари на британското кралско семейство и неподозираните тайни истории зад тях (СНИМКИ)

Кралските тиари са специални за всяка голяма династия и често се пренасят от поколение на поколение. Най-голямата и най-ценна колекция от тиари принадлежи на кралица Елизабет II. Една диадема от тази колекция наскоро привлече вниманието на света по време на сватбата на Мегън Маркъл и принц Хари. Но знаете ли, че зад тези лъскави бижута има големи тайни.

Ние от jenata.blitz.bg решихме да съберем снимки на великолепните кралски тиари на Меган Маркъл, Кейт Мидълтън, принцеса Даяна и кралица Елизабет II, както и техните неподозирани истории. 

Сватбената тиара на Меган Маркел


Диамантовата диадема, носена от Меган Маркъл в нейния сватбен ден, й бе дадена от кралицата. Тиарата принадлежеше на кралица Мария, баба на Елизабет II. Брошката в центъра е от 1893 година. Диадемата е подарък за кралицата Мери (принцеса Виктория Мери от Тек, тогава) от окръг Линкълн за нейната сватба.

Сватбената тиара на Кейт Мидълтън


Cartier Halo Tiara – така се казва диадемата. Феноменалното бижу, което довърши зашеметяващия образ на Кейт Мидълтън в сватбения й ден, е направено през 1936 година. Тя е била подарък от херцога на Йорк (по-късно крал Джордж VI) на херцогинята Йорк (кралица Елизабет). По-късно тя е дарена като подарък на принцеса Елизабет на 18-годишния й рожден ден, но най-вече е била носила от принцеса Маргарет и принцеса Ан.

Сватбената тиара на принцеса Даяна


Тиарата на Диана заема специално място в този списък, тъй като всъщност принадлежи на семейството й. Средната част на тиарата е дадена като сватбен подарък на бабата на Даяна. Смята се, че краищата на тиара идват от Франсис Манби, последната известна виконеза на Монтагу. Изгледът на тиарата е финализиран през 30-те години и е използван като сватбена тиара в семейството на Спенсър. Въпреки че кралицата заела на Диана диадема от колекцията си, Принцесата на народа решава да продължи традицията от собственото си семейство.

Момичетата на Великобритания и Ирландия


Тази диадема е най-известната сред британските кралски тиари, тъй като тя е тази, носена от кралица Елизабет II на монети и банкноти. Тя се казва „The Girls of Great Britain and Ireland tiara” или е превод „Момичетата на Великобритания и Ирландия”. Тиарата е дадена като подарък на кралица Виктория Мери в сватбения й ден и получава името си от комитета на жените, които са събрали пари за нйното създаване. / jenata.blitz.bg

Коментирай

tha_Movieman777

tha_Movieman777 02.07.2018 8:59

Диарията е дадена като подарък на кралица Виктория Мери в сватбения й ден и получава името си от комитета на жените, които са събрали пари за нйното създаване. / jenata.blitz.bg АЛЛООО ТИЯ ДЕТУ ПИШЕТЕ ШЕ ВИ ПРАТИМ В ЗАБАВАЧКА--КВА Е ТАЯ ДИЯРИЯТА НАЛИ СТАВА ДУМА ЗА ТИАРА

...

... 02.07.2018 18:58

Ох, ще се гътна от смях с вашата диария :)))))

ДИЯРИЯТА

ДИЯРИЯТА 02.07.2018 21:52

ДИЯРИЯТА била кралски подарък :) Точно така ,още още им давайте от тия подаръци...

Маймуна с тиара

Маймуна с тиара 13.11.2018 1:15

Неграмотни чикиджии не знаете ли какво е тиара? Диария е каквото серете и после ядете всеки ден, боклуци долни нещастни.