logo

Колко често трябва да правите секс, за да забременеете? 18+

Колко често трябва да правите секс, за да забременеете? 18+

18% от мъжете и жените казват, че сексът след решение за зачеване понякога се чувства като дълг

Зачеването на дете е сериозна стъпка. Докато някои момичета успяват да забременеят без усилие, други могат да прекарат много време в опити.

Въз основа на данните от скорошно проучване в тази област можете да изчислите колко и кога трябва да правите любов, така че тя да даде плодове във всеки смисъл.

Средно мъж и жена правят секс 78 пъти от момента, в който решат да създадат нов живот, и до заветните две чертички. Тези 78 пъти са разпределени за 158 дни (или 6 месеца).

ChannelMum.com, сайт за родители, анкетира 1200 души. Оказа се, че повечето двойки правят секс 13 пъти месечно, докато се опитват да забременеят. И макар да звучи като 13 пъти страхотно забавление, страхът от родителството се ражда на първо място в тези опити.

Внимание, дори пушенето на балкон е опасно за децата

18% от мъжете и жените казват, че сексът след решение за зачеване понякога се чувства като дълг. Други 43% изпитват натиск от опита да забременеят и се страхуват, че нищо няма да се получи.

Siobhan Frigarl, основател на родителския сайт, коментира тази статистика, както следва: "Освен че е забавен, процесът на зачеване е и тежка, стресираща работа. Не всяка двойка е в състояние да зачене дете за първи път, така че докато сте съсредоточени върху бебето, не забравяйте един за друг."

Майка бие тревога: Видите ли такава линия, веднага идете на лекар, преди да е станало най-страшното СНИМКА

Някои смятат, че в тази трудна задача много зависи от стойката. Изследванията показват, че мисионерът е най-популярен, като три четвърти от анкетираните двойки го използват; следва го кучешкият стил, в който 36% от анкетираните правят секс. Други двойки смятат, че бременността директно зависи от фазата на женския цикъл, сред тях половината от жените изчисляват благоприятни дни за зачеване, а 39% подобряват диетата си и приемат специални витамини. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!