logo

Никоя бременна жена НЕ трябва да пие тази напитка, вреди на бебето й!

Никоя бременна жена НЕ трябва да пие тази напитка, вреди на бебето й!

Безалкохолните напитки, които нямат захар, обикновено са овкусени с подсладители. При консумация на такива течности от бременн се увеличава теглото на бебето, което носи, а това води до риск от затлъстяване. Това сочат резултати от ново проучване на канадски учени.

Ако жената пие такива напитки по време на бременността си, то така допринася за увеличаването на теглото на бъдещото си бебе, което се появява още преди навършването му на годинка. Рискът от затлъстяване на бебето е двоен.

При проучването изследователи са следили 3033 майки и са събирали информация за начина им на живот. „Проучванто ни доказва, че заместителите на захарта по време на бременност водят до промяна на боди мас индекса на детето”, споделят експертите.

Според тях проучванията трябва да се разширят и да се съставят препоръки за бъдещите майки, за да се подсигури здравето на бебето им.

Според учените подсладителите поменят микрофлората в червата още преди бебето да се роди, а това съответно е причината за трупането на излишни килограми след раждането./jenata.blitz.bg

Коментирай