logo

Психолог посочи 7-те смъртни гряха на родителите при отглеждането на деца

Психолог посочи 7-те смъртни гряха на родителите при отглеждането на деца

Неспазването на дневен график може да доведе до развитие на нездравословни навици

Учителка в детска градина с псевдоним Мария Бигинс посочи седем грешки, които родителите допускат. Тези грешки може да се окажат фатални и да оформят характера на едно дете по неприятен начин, пише Daily Mirror.

Жената, която е работила 40 години в държавни и частни предучилищни институции, говори за „смъртоносните грехове“ на възпитателите и направи списък с неща, които абсолютно не трябва да се правят.

Според Бигинс често срещана грешка на родителите е страхът да кажат "не" на сина или дъщеря си. Родителите често забравят да поставят граници на децата си в живота си. Децата, които не знаят как да уважават комфорта на другите, растат неподготвени за живота на възрастните.

Невероятно: Ето защо пълнолунието води до безсъние!

Неспазването на дневен график може да доведе до развитие на нездравословни навици. Като се придържате към битовите навици, трябва да проявите последователност и отдаденост.

Глупави са и родителите, които глезят децата си с изобилие от играчки. Учителят отбеляза, че децата обичат да играят с познати предмети и идеята, че бързо им омръзва, е заблуда. Прекалено малкият и твърде големият избор са опасни.

От ранна детска възраст децата трябва да бъдат научени да вземат решения.

Медсестра от Виетнам разкри тайната как да приспим бебе си за секунди ВИДЕО

Учителката припомни колко важно е да научите детето си да ходи на гърне на ранна възраст. Ако едно дете не може да отиде до тоалетната самостоятелно, то му липсва много време в детската градина, което би могло да се посвети на преподаването.

Бигинс моли родителите да не оставят плачещото дете в детската градина, когато се сбогуват.

„Когато родителите тръгват на работа, оставяйки сина или дъщеря си, учителите успокояват детето. Но бащата или майката винаги трябва да се сбогуват. Мисля, че бягането е грешно. Вие просто потвърждавате факта, че децата не могат да ви се доверят“, обясни тя.

Важно е да се каже, че родителят напуска за известно време и ще се върне. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

Ива

Ива 18.02.2023 9:47

Допадна ми твърдението,че не трябва детето прекалено да се затрупва с играчки.Ако на едно дете всичко му е осигурено от родителите,то няма за какво да се потруди и всички че всички са му длъжни .

Калина

Калина 18.02.2023 22:03

И как ги преброихте, че са 7? Аз стигнах до 3 или 4 ..