Сексолог изненада всички родители с тази новина за тийнейджърите и секса

Сексолог изненада всички родители с тази новина за тийнейджърите и секса

Оказа се, че има правилен подход към сексуалното възпитание на подрастващите младежи

Тийнейджъри! Секс! Това са две думички, от които може би повечето родители изпитват ужас щом ги чуят… заедно или по отделно!

Но спокойно! Ако имате дете, което е в тази палава възраст и се чудите как да поговорите с него по интимната тема, то от jenata.blitz.bg ще се притечем на помощ с тази новина!

„За часовете по сексуално възпитание в училище трябва да се записват образователни видео материали, които тийнейджърите да четат сами, това мнение изрази сексологът и психотерапевт д-р Евгений Кулгавчук. 

По думите му това е един от правилните подходи към сексуалното възпитание на тийнейджърите.

Според сексолога часовете по сексуално образование, които вече се провеждат в някои училища, са „смес между смущение и смях“. Той обясни, че учителите по правило не са достатъчно подготвени за часовете, а тийнейджърите се смеят, когато научават нова информация.

„Може би това (трябва да са) някакъв вид записани видео програми. Освен това те трябва да бъдат незадължителни в рамките на пилотни проекти като начало, тоест това задължение не е необходимо“, каза д-р Кулгавчук.

Ученикът, подчерта той, трябва да има възможност да гледа образователни видеоклипове по чувствителна тема сам вкъщи, а не в час „за смях“. И тук не говорим за порно филми!

Редом с това по интимната тема говори и психологът и сексолог д-р Анна Тур. Тя коментира неочевидните причини за сексуалните отклонения при подрастващите. 

Според нея намаленото либидо и ограничената сексуална активност могат да се развият поради стрес, депресия, проблеми в отношенията с партньора, страх от бременност, хронична умора и ниско самочувствие. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!