Всяко дете се нуждае от специална козметика? 3 смайващи причини

Всяко дете се нуждае от специална козметика? 3 смайващи причини

Родителите трябва да подходят към този въпрос с пълна отговорност, предупреди козметологът Олга Владимировна

Детската козметика играе важна роля в грижата за кожата и косата на децата. Тя е създадна специално за малчуганите и е съобразена с техните особености и нужди.

В тази статия козметологът на марката Integra Salus Олга Владимировна Вруцкая ще ви разкаже защо е необходима детска козметика и как да изберете правилните продукти за грижа за кожата на детето.

Как се различава детската кожа от кожата на възрастните?

Кожата на децата е различна от кожата на възрастните. При детската кожа, особено при кърмачетата, епидермалната бариера все още не е оформена. Говорим за така наречената „защитна мантия“.

За нищо на света не оставяйте бебето да спи така – може да е фатално!

Използването на „обикновени“ козметични (почистващи) препарати за възрастни „отмива“ все още не напълно оформената епидермална бариера, което може да доведе до образуването на различни видове дерматити. Ето защо е важно да използвате само онези продукти, които не увреждат бариерата, а само я укрепват.

Защо се нуждаем от детска козметика?

Така една от основните задачи на детската козметика е да овлажнява и защитава кожата. Детската кожа е по-податлива на дехидратация, затова е важно да се използват продукти, които ще помогнат за поддържане на естественото й ниво на хидратация.

Освен това козметиката за деца трябва да предпазва кожата от негативните въздействия на околната среда, като слънчеви лъчи, вятър или студ.

Когато избирате детска козметика, трябва да обърнете внимание на няколко важни точки:

Първо проверете съставките на продукта. Трябва да е безопасно и без агресивни химикали като парабени, фталати, изкуствени оцветители и аромати, както и минерални масла и синтетични консерванти.

Правилните продукти за деца трябва да съдържат растителния и безопасен за кожата лаурил глюкозид като повърхностно активно вещество – основният почистващ компонент – а не широко използвания лаурил сулфат.

Второ - вземете предвид възрастта на детето. Има специални продукти за новородени и кърмачета, които не съдържат аромати или други потенциално опасни вещества.

Трето - обърнете внимание на препоръките на вашия педиатър или дерматолог.

В заключение е важно да се каже, че „правилната“ детска козметика е необходима за правилната грижа за кожата и косата на децата. Помага за овлажняване и защита на кожата, предотвратява раздразнения и алергични реакции.

Когато избирате детска козметика, трябва да вземете предвид характеристиките на детската кожа и да потърсите съвет от специалисти. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай