8 неща, които е добре да направите до 9 часа сутринта!

8 неща, които е добре да направите до 9 часа сутринта!

Римският император и философ Марк Аврелий някога е казал: "Когато се събудите сутрин, помислете за това, че отново сте получили безценната привилегия да бъдете живи - да дишате, да мислите, да се наслаждавате и да обичате". 

Днес ще ви запознаем с нещата, които е добре да направите рано сутрин, за да зададете добър тон на предстоящия натоварен ден. 

 

Помолете се

Дори и най-простата молитва ще ви помогне да започнете деня с чувство на спокойствие. Вместо да ровичкате в телефона си и да проверявате пощата, отделете няколко минути, за да се насладите на тишината и да прочетете една молитва, с която да изпълните душата си. 

През целия ден ще сте натоварена с множество трудни задачи, затова се постарайте всичко да започне спокойно. Освен всичко останало, молитвата ще ви помогне да се настроите, да станете по-фокусирана и да почувствате прилив на енергия. 

Благодарете си

В началото на деня не забравяйте да благодарите за това, което имате. Тази практика ще ви научи на много важно нещо - да бъдете благодарна на самата себе си за малките успехи, които ще постигнете в следващите 24 часа. Това ще ви направи по-устойчива към проблемите, с които ще се сблъскате през деня. 

"Ако думичката "благодаря" се превърне в единствената молитва в живота ви, това ще е достатъчно", е казал философът Майстер Екхарт.

Помислете какво ще правите днес 

Колкото по-рано си направите планове за деня, толкова по-ефективно и продуктивно ще прекарате времето си.

Изпийте чаша вода

Тялото ви се събужда обезводнено, затова е много важно веднага да пийнете малко вода. В книгата си The Body Ecology Diet диетоложката Дона Гейтс предлага сутрин да изпивате половината от дневната си доза вода. Така ще пречистите организма си от токсини, ще подтиснете чувството на глад и ще се предпазите от главоболие. 

Разтегнете се добре

Едва ли има човек, който се събужда с лекота в мускулите и костите. Със сигурност не е лесно да свикнете да правите упражнения, особено рано сутрин. Изследванията обаче са показвали, че утринната гимнастика може да повиши гъвкавостта ви, да подобри кръвообращението и да намали натрупания стрес. Освен това така значително ще подобрите осанката си. 

Послушайте музика

Ако започнете деня си с музика, ще се заредите с настроение и позитивна енергия. Според данните от едно изследване, музиката е в състояние да повиши общата мотивация и производителност. Така че - зарадвайте се! 

Усмихнете се

Започнете деня си с усмивка пред огледалото в банята. Това оказва положителен ефект върху общото ви състояние и настроение, дори когато не се чувствате особено щастлива. Усмивката предразполага околните към доверие, затова запомнете - усмихнатите хора винаги са настроени позитивно. 

Починете си след вечеря

Животът ни ври и кипи, затова често се случва сутрин да забравите за безпорядъка вкъщи. Понякога разпръскваме дрехите си навсякъде, оставяме мръсните чинии в мивката и не изхвърляме боклука. Всичко това може да се натрупва ден след ден и да се превърне в елементарен мързел.

Представете си обаче колко ще е хубаво да се приберете вкъщи и всичко да е почистено и подредено. Тогава ще можете да се отпуснете и да си починете истински! 

Първо свършете най-трудните задачи

Най-добре е първо да свършите най-тежките задачи. Така всички останали ще бъдат изпълнени бързо и лесно. /jenata.blitz.bg

 

 

Коментирай