Падна голяма тайна, свързана с 12-каратовия годежен пръстен на принцеса Даяна (СНИМКИ)

Падна голяма тайна, свързана с 12-каратовия годежен пръстен на принцеса Даяна (СНИМКИ)

Разбра се защо сапфиреното бижу е било толкова спорно по онова време и колко е струвало тогава и сега

12-каратовият овален сапфирен пръстен на принцеса Даяна се превърна в една от най-известните бижута в кралската история. Но въпреки, че целият свят изгуби има и дума от бялото му злато, както и от синия сапфир, обграден от 14 диаманта, пръстенът бе не много долюбван в кралското семейство.

Сега обаче падна голяма тайна, свързана с него.

Преди обаче да ви разкрием каква е тя ще ви напомним, че преди време от jenata.blitz.bg ви показахме доста странни снимки на принцеса Даяна, на които тя бе сложила доста странни неща на ръката си, а всички се питаха „Защо?”.

Но обратно на пръстена! Причината от Двореца да не са одобрявали бижуто се оказа неочаквана. Просто той не бил по поръчка за повода и не бил включен в каталога на Garrard – кралската бижутерница.

Всъщност всеки, който по онова време разполагал с 60 000 британски паунда, можел да се сдобие с идентичен пръстен.

Бижуто на принцеса Даяна било изработено през 1840 година и било дадено на кралица Виктория като сватбен подарък и бил еквивалент на „нещо синьо”.

Даяна всъщност си избра самата бижу, след като принц Чарлз й предложил брак. Някои твърдят, че тогава тя се е спряла на него защото бил най-големият и внушителен пръстен из предложените й, а други пък казват, че се е спряла на него, защото й напомнял на годежния пръстен на майка й.

Каквато и да е причината едно е факт – тя толкова харесвала бижуто, че продължила да го носи и след развода си с принц Чарлз.

Когато Даяна почина през 1997 г., нейните синове принц Уилям и принц Хари наследиха колекцията й от бижута.

Падна голяма тайна: На сватбата си Мегън Маркъл бе с нещо, което принцеса Даяна носеше малко преди трагичната си смърт (СНИМКИ)

Сега пръстенът принадлежи на съпругата на принц Уилям Кейт Мидълтън и се твърди, че струва над 500 000 щатски долара или 393,850 британски лири.

Не е зле, нали? Оказа се, че принцеса Даяна е направила доста добра инвестиция. / jenata.blitz.bg

Коментирай