Прегръщайте се, за да живеете по-дълго, но го правете правилно

Прегръщайте се, за да живеете по-дълго, но го правете правилно

Според кандидата на психологическите науки Кристина Иваненко прегръдките са необходими както за психическото, така и за физическото здраве на човек

Прегръдките са от съществено значение за качеството на живот и дълголетието, така че хората се нуждаят от повече прегръдки за наличие на „хормона на щастието“. Помага в борбата със стреса, казаха психолози .

Тези неща струват жълти стотинки, но правят чудеса със семейния ви бюджет!

Според кандидата на психологическите науки Кристина Иваненко прегръдките са необходими както за психическото, така и за физическото здраве на човек поради производството на окситоцин по време на този приятен процес.

„Окситоцинът не само повишава способността за справяне със стреса, но също така ни дава усещане за благополучие, релаксация и щастие“, каза Иваненко.

Този материал е за всички, които са дали обещания пред себе си за новата година

Психологът Инна Паустовская обърна внимание на факта, че този хормон "има положителен ефект върху общото благосъстояние" на хората. Тя подчерта, че гушкането е възможно не само с хора, но и с животни.

Като пример тя посочи популярната анималотерапия, практика на тактилен контакт с животни, която може да помогне в трудни случаи, например деца с аутизъм и церебрална парализа.

Иваненко посочи кучетата като възможни партньори за прегръдки, тъй като тяхната „безусловна любов е много полезна за нас“.

Мъж призна: Жена ми роди, без да знае, че е бременна

Психоложката не посочи точния брой прегръдки, но е сигурна, че е по-добре да са много. Струва си да следвате определена техника на прегръщане.

„Трябва да се прегръщате правилно: дълго време, като сте напълно присъстващи в този момент в тази секунда, без да мислите за нищо друго и да го правите не „за показ“, а наистина от сърце, доколкото е възможно в контакт с вашите любим човек в този момент и напълно отдаден на момента“, обясни Иваненко./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай