logo

Кога има опасност да умрем по време на секс

Кога има опасност да умрем по време на секс

Хората със заболявания на сърцето и кръвоносните съдове са по-застрашени от внезапна смърт по време на полов акт.

Други фактори, които увеличават риска от смърт по време на интимност, бяха посочени от психолога-сексолог от Центъра за сексуално образование Secrets Руска Лучкина.

Британец с два провалени брака удари джакпот от 71 милиона и сподели с какви жени би ги похарчил

Тя каза, че повечето хора могат безопасно да правят секс и да му се наслаждават, тъй като това не е най-честата причина за смърт.

В рисковата група попадат само хора със сърдечно-съдови заболявания и такива, на които е противопоказана активната физическа дейност.

Сексът е активна дейност, която повишава кръвното налягане, сърдечната честота и създава много физически стрес. Ако тялото не е готово за такива натоварвания, може да има неприятни последици под формата на нарушения на сърдечния ритъм и хипертония.

7 ситуации във връзката, в които е по-добре да излъжете

Въпреки това внезапното спиране на кръвообращението и дисекация на аортата се считат за най-честите причини за смърт по време на интимност.

Също така според Лучкина е рисковано да се прави секс веднага след инфаркт. След изписване от болницата и рехабилитация си струва да изчакате с интимността до официалното разрешение на лекаря.

Психологът подчерта, че ако няма абсолютна забрана за полови контакти, не трябва да ги изключвате от живота си, дори при наличие на сърдечно-съдови заболявания.

„Ако изберете спокоен ритъм, оптимални пози, поддържате време за почивка и възстановяване на дишането, можете да се насладите на секса без голям риск за вашето здраве“, обобщи Лучкина./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Гуцо

Гуцо 01.02.2023 12:57

Искам да ибъ плеимеики.

Митьо Пищова

Митьо Пищова 01.02.2023 19:51

Цепя ги като дърва за огрев ....

Питю Мищова

Питю Мищова 02.02.2023 11:40

Една викаше: Умирам от КЕФ.... Умирам... И взе че умря! Ама, на никой няма да казвате...