Кулинарният фестивал "Вкусът на Пловдив", който се проведе за втора година в града под тепетата, събра на главната улица част от звездните топ-готвачите и ресторантьорите на древния град. В първия ден майсторите на черпака демонстрираха ястия, които обраха овациите публиката.
Всички любопитни дегустатори имаха шанса да опитат хлябове, мезета, уникални ястия.
Тази година и фермери се включиха в общия базар, те представиха своя собствена продукция, директно от фермите си в региона. Пред камерата на БЛИЦ застана председателят на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия“ Енчо Енев.
Шеф готвач Росен Чакъров пък сподели пред камерата ни уникални рецепти. Фермери също разказаха за начина, по който приготвят кашкавал, сирене и други млечни продукти.
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ