Бърза гръцка мусака, в която всички ще се влюбят от първата хапка

Приготвянето й ще ви отнеме само 40 минути, което изобщо не означава, че крайният резултат ще бъде по-малко вкусен

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/brza-grcka-musaka-v-koyato-vsicki-shhe-se-vlyubyat-ot-prvata-xapka Jenata.blitz.bg
Бърза гръцка мусака, в която всички ще се влюбят от първата хапка

Търсите си лесна рецепта за мусака, но все не успявате да я намерите? Значи си заслужава да обърнете внимание на това, което днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим! 

Традиционната гръцка мусака се готви много дълго, тъй като обикновено се състои от няколко слоя зеленчуци, които се запържват отделно и след това се запичат в сос. По тази рецепта обаче приготвянето й ще ви отнеме само 40 минути. Това между другото, изобщо не означава, че крайният резултат ще бъде по-малко вкусен.

Всички вкъщи ще я харесат и ще питат за още! 

Необходими продукти: 

500 гр. агнешка кайма
200 гр. сирене фета
6 средни домата

Чудно вкусна патладжанена закуска СНИМКИ

2 средни патладжана
1 голяма глава лук
2 скилидки чесън

2 ч. лъжици смляна канела
5 стръка мента
зехтин

сол и прясно смлян черен пипер 

Начин на приготвяне: 

Загрейте фурната на 200 градуса. Изчистете патладжана и го нарежете на филийки. Поставете го върху хартия за печене, поръсете го със сол и печете 25 минути. 

Никога в живота си не сте яли такава вкусотия! Запретнете ръкави и си направете патладжан кебап СНИМКИ

Лукът и чесънът се обелват и нарязват на ситно, доматите се режат на кубчета.

Загрейте зехтина в голям и дълбок тиган. Добавете лука и чесъна и задушете до омекване (около 7 минути). Добавете каймата и пържете 3-4 минути, докато покафенее. 

Добавете доматите, канелата, солта и черния пипер, след което оставете да къкри на тих огън 10 минути. След това сложете и изпечения патладжан и гответе всичко заедно още 10 минути. 

Сиренето натрошете на ситно с помощта на вилица и поръсете върху мусаката. Изчакайте докато фетата леко се разтопи и махнете от огъня.

Нарежете ментата на ситно, поръсете ястието и сервирайте веднага. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
4 Коментара
kirios
преди 2 години

otwrat

Откажи
Анонимен
преди 2 години

Хе, оти българските гозби са много безвкусни ли, та лудваме, се влюбваме и т.н. по гръцките и турските. Ааа, и на сиренето "фета", му казваме бяло саламурено сирене

Откажи
Българка в Гърция
преди 2 години

БЪЛГАРСКАТА МУСАКА Е МИЛИОНИ ПЪТИ ПО-ДОБРА И ВКУСНА ! ! ! ЦЕНЕТЕ БЪЛГАРСКОТО !

Откажи
Боклуци
преди 2 години

Само тая мента за какъв ч*п ми е!? Аз Мусака ли ще правя или градински чай!? Пърженият чесън в зехтин!? Ужас...

Откажи