Царевицата ще се топи в устата, ако при варене добавите това

За да стане обаче вкусна, трябва изберете правилния кочан

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/carevicata-shte-se-topi-v-ustata-ako-pri-varene-dobavite-tova Jenata.blitz.bg
Царевицата ще се топи в устата, ако при варене добавите това

Приготвянето на царевица изглежда като детска игра. Хвърляш я в тенджерата и вариш! Дори не е нужно да бъркаш.

В действителност обаче нещата са доста по-различни. И понякога се получава така, че вместо сочна и вкусна царевица, се сдобиваме с нещо, което е напълно негодно за консумация! 

За да стане царевицата вкусна, трябва изберете правилния кочан. Зърната трябва да прилягат плътно едно към друго и да са меки на допир. Млечнобелите или светложълти зърна, както и зелените и плътни листа, са знак за добър продукт.

Това е тайната на най-вкусната и сочна варена царевичка

Преди да се заемете с варенето, трябва да почистите царевицата много старателно от косата и листата. Вземете голяма тенджера и поставете част от измитите листа на дъното. Върху тях се подреждат измитите кочани, които е препоръчително да са с еднакъв размер, за да се сварят едновременно, и най-отгоре се покриват с останалите листа.

Сварете вода в чайник и залейте царевицата с вряла вода. Ако не сте сигурни в качеството на кочана, добавите малко сода бикарбонат. Количеството, от което се нуждаете, е буквално на върха на ножа или чаена лъжичка. 

Содата омекотява дори най-стария кочан и крайният продукт ще стане много мек. 

Чудно вкусни тиквички – готови само за 15 минути

Сложете тенджерата на котлона. От момента, в който водата заври, засечете времето за варене. Младият кочан се нуждае от 20-25 минути, а старите трябва да се готвят поне 2 часа.

Когато времето изтече, махнете капака на тенджерата и опитайте царевицата. Ако зърната са меки и сочни, значи продуктът е готов.

Излейте водата, покрийте тенджерата с капак и увийте с кърпа. Този метод на изпаряване за 10-15 минути ще помогне на зърната да станат още по-меки и сочни. /jenata.blitz.bg 

 

 

 

Горещи

Коментирай