Интересно: Яжте това, за да не ви отичат краката

Интересно: Яжте това, за да не ви отичат краката

Употребата на достатъчно количество магнезий с храната насърчава вазодилатацията и подобрява кръвообращението в долните крайници. Това заключение направиха учени от медицинския университет Шандонг в Китай.

Специалистите са прегледали 5969 души на възраст над 40 години. Участниците в изследването направиха подробен списък на храните, изядени през изминалия ден, а учените изчислиха количеството магнезий, съдържащо се в тях.

5 фактора, които ще ни накарат да правим секс всеки ден

В същото време учените се интересуват от така наречения глезенно-брахиален индекс или ABI, който показва съотношението на кръвното налягане в горните и долните крайници.

Недостатъчният ABI намалява притока на кръв в краката, което в бъдеще може да доведе до нарушена подвижност и образуване на язви. Както се оказа, хората с нормален ABI консумират средно 288,30 mg магнезий. Хората с нисък ABI индекс са яли предимно храни със съдържание на магнезий от 244,89 mg или по-малко.

Как самотата влияе на здравето на сърцето

Учените подчертават, че магнезият има благоприятен ефект върху увеличаването на артериалния кръвен поток и предотвратява отлагането на калций в съдовете. Освен това предотвратява развитието на възпаления и тумори.

Богатите на магнезий храни включват ядки, какао, авокадо, морски водорасли и броколи./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбуккъдето ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай