С тази вкусотия денят ви ще стартира невероятно

С тази вкусотия денят ви ще стартира невероятно

Тя е толкова нежна и въздушна, че ще успее да ви зареди с нужната доза настроение дори и в най-мрачната утрин

Закуската е най-важното хранене за целия ден. Затова трябва да е вкусна, засищаща и здравословна.

Ако искате да стартирате деня си по най-правилния начин, ви препоръчваме да го направите с този неустоим омлет със спанак. Той е толкова нежен и въздушен, че ще успее да ви зареди с нужната доза настроение дори и в най-мрачната утрин. 

Между другото, хапвайки го на закуска, ще повишите значително устойчивостта си към стреса. Всичко това благодарение на спанака, който съдържа витамини от група В и магнезий, които помагат за подобряване на функционирането на нервната система.

Рецептата, която днес от jenata.blitz.bg ви предлагаме да опитате, се приготвя във фурната. Затова и текстурата на ястието е необичайно ефирна и деликатна.

Всички полудяха по тези палачинки, стават за минути

Всъщност, ястието е идеално и за лека вечеря, гарнирано с пресни зеленчуци. А за да му придадете още по-изразителен вкус, можете да добавите скилидка чесън.

Списък с продукти: 

8 яйца
240 мл. мляко 
150 гр. спанак 

10 гр. краве масло за намазване на формата 
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: 

С помощта на вилица разбийте яйцата в купа и добавете малко сол. След това излейте млякото и отново разбийте. Количеството мляко може да варира по ваша преценка, но опитните готвачи обикновено съветват на едно яйце да се слага около 30 милилитра мляко.  

Топ готвач разкри тайната на перфектните пържени яйца

Време е да се заемете със спанака. Отстранете грубите стъбла и го измийте добре под течаща вода. След това го подсушете и го нарежете на ситно.

Добавете нарязания спанак в купата с яйчената смес, разбъркайте и прибавете още малко сол и черен пипер на вкус.

Намажете с масло формата за печене, изсипете сместа вътре и сложете да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печете омлета около 12-15 минути.

За да стане ястието още по-вкусно, преди да го сложите във фурната, може да го поръсите с малко настъргано твърдо сирене. 

Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

 

Коментирай

баба айше

баба айше 10.03.2022 12:34

ма ти луда ли си ма!