Сладко изкушение: Рецепта за шоколадова баница

Всички у дома я обожават, нямат търпение да им я приготвя отново

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/sladko-izkushenie-recepta-za-shokoladova-banica Jenata.blitz.bg
Сладко изкушение: Рецепта за шоколадова баница

Невероятно вкусна шоколадова баница. Да, и ние не бяхме чували за това невероятно изкушение за всички сетива, докато не попаднахме на канала на Теодора Титова в "ТикТок". 

Идеалната рецепта за закуска, с която ще стартирате метаболизма

Кулинарният гуру е предложил уникална рецепта, която изпитахме лично и нямаше как да не ви предложим. 

Баничката става невероятно вкусна, сочна и е истинско изкушение. Гарантираме ви, че приготвите ли я веднъж, няма да ви е за последно. 

  • Съставки:

12 броя кори за баница
80 гр масло
3 яйца
160 гр захар
250 мл прясно мляко
40 гр какао
ванилия
60 гр брашно

  • Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за шоколадова баница е приготвянето на нужните продукти. Препоръчвам да започнете с разтопяването на маслото.

Вземете една кора, намажете я с масло.

Навийте на хармоника.

Поставете в тавичка.

Вижте видеото тук, ако има нещо неясно.

Повторете този процес до запълването на тавичката с кори.

Намажете корите с останалото масло.

Печете в топла фурна на 180 градуса до златисто.

При мен отне около 20 минути.

През това време пригответе крема за баницата с шоколад.

Разбийте яйцата със захарта и ванилията.

Добавете какаото и отново разбийте.

Използвайте миксер, защото яйцата и захарта трябва да се разбият отлично.

След смесването на какаото идва ред на брашното.

Изсипете и него към сместа и отново разбийте.

На тънка струя се добавя и прясното мляко.

Завършваме крема с финално разбиване.

А за да ви е още по-лесно, може да изгледате и видеото с рецептата:

 

@tedy.titova Невероятно вкусна шоколадова баница. Задължително я пробвайте. 12 броя кори за баница 80 гр масло 3 яйца 160 гр захар 250 мл прясно мляко 40 гр какао ванилия 60 гр брашно Първата стъпка от рецептата за шоколадова баница е приготвянето на нужните продукти. Препоръчвам да започнете с разтопяването на маслото. Вземете една кора, намажете я с масло. Навийте на хармоника. Поставете в тавичка. Вижте видеото тук, ако има нещо неясно. Повторете този процес до запълването на тавичката с кори. Намажете корите с останалото масло. Печете в топла фурна на 180 градуса до златисто. При мен отне около 20 минути. През това време пригответе крема за баницата с шоколад. Разбийте яйцата със захарта и ванилията. Добавете какаото и отново разбийте. Използвайте миксер, защото яйцата и захарта трябва да се разбият отлично. След смесването на какаото идва ред на брашното. Изсипете и него към сместа и отново разбийте. На тънка струя се добавя и прясното мляко. Завършваме крема с финално разбиване. #домашнивкусотии #тедититова #баница #българия🇧🇬 #fy #рецепти #fyppppppppppppppppppppppp #рецепта #вкусно #сладко #десерт #баница #шоколад ♬ Dance rock, fashion show company VP(970569) - Shoya Kitagawa

Бон апети!/jenata.blitz.bg

Горещи

Коментирай