Зеленчукова лазаня с тиквички - пръстите да си оближеш!

Сочна, ароматна и много апетитна. Опитате ли веднъж, ще я приготвяте отново и отново

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/zelencukova-lazanya-s-tikvicki-prstite-da-si-oblizes Jenata.blitz.bg
Зеленчукова лазаня с тиквички - пръстите да си оближеш!

Реших да приготвя лазаня за вечеря, но в магазина не открих кори. За щастие си спомних, че сега е сезонът на тиквичките и веднага го реших - време е за зеленчукова лазаня!

Замествайки тестените кори с тиквички, ястието ще бъде по-малко калорично, но не и по-малко вкусно. Да не говорим, че е доста по-евтино.

В него има и кайма, и деликатен кремообразен сос, и топящ се устата кашкавал. Сочно, ароматно и много апетитно. Опитате ли веднъж, ще го приготвяте отново и отново.  

Списък с продукти:  

800 гр. кайма
2 глави лук
1 морков

3-4 скилидки чесън
2 суп. л. доматена паста
1 кг. тиквички

Всички полудяха по тези картофи на фурна, топят се в устата ВИДЕО

4 филийки моцарела
сол и черен пипер на вкус

За заливката:

2 яйца
100-150 гр. кашкавал
200 гр. сметана
сол, черен пипер и подправки на вкус

Начин на приготвяне: 

Запържете ситно нарязания лук и чесън в предварително загрят тиган с растително масло. Когато лукът се зачерви, добавите морковите, настъргани на едро ренде. Пържете още 2-3 минути.

Разбулена е най-голямата тайна за перфектната паста СНИМКИ

Добавете каймата към зеленчуците. Можете да използвате смес от свинско и телешко или от пилешко месо. Запържете каймата на умерен огън, като не спирате да бъркате, докато не посветлее. Добавете сол, черен пипер и любимите си подправки.

Добавете и доматеното пюре, разбъркайте и запържете още 3 минути. 

Измийте тиквичките и ги нарежете на филийки с дебелина около 4 милиметра. Нарежете моцарелата на малки парченца.

В подходящ съд разбийте яйцата с малко сол и черен пипер. Добавете сметаната и разбъркайте добре. 

Всички у дома полудяха по тези вкусни тиквички на фурна 

Намажете тавата с олио. Поставете слой тиквички на дъното. Отгоре сложете кайма, след това малко моцарела и нов слой тиквички. След това изсипете малко сос и отново добавете кайма.

Редете по този начин, докато не свършат всички съставки. Трябва да завършите всичко с ред тиквички. Върху него излейте останалия сос и поръсете с настърган кашкавал.

Покрийте тавата с фолио и печете във фурна, загрята до 180 градуса, за 45 минути. 10 минути преди готовност е добре да отстраните фолиото, за да може кашкавалчето да се запече.

Зеленчуковата лазаня е готова! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай