logo

Маркъл и Мишел Обама полудяха по Себастиан и Lagree! Причината е смайваща СНИМКИ

Маркъл и Мишел Обама полудяха по Себастиан и Lagree! Причината е смайваща СНИМКИ

Ние в България още не знаем какво е това, но като нищо ското целият свят ще говори за случващото се

В последните няколко дни целият свят следи бомбата, която Меган Маркъл и принц Хари, хвърлиха. Мнози обвиняват именно бившата холивудска актриса за новината, която разтърси британската монархия.

Повечето са категорични, че Меган е тази, която сее раздори, но пък никой не може да отрече, че колкото й злини да й преписват, тя има нещо, което не може да бъхде отречено. А именно - секси тяло.

Оказа се, че греховните й форми са изваяни чрез един доста странен метод. Но не само това. Нещото, което съпругата на британския прин Хари, е правила я обедини с личности като Мишел Обама, Ким Кардашиян, София Вергара, Криси Тейген и други знатни дами.

А в основата на всички е мъж на име Себастиан Лагри.

Сега целият свят полудя по това, което красивите и известни жени правят заради него. А то си има и име - Lagree.

Lagree е най-новата тенденция във фитнес индустрията и името на цялата система от упражнения, дадена в чест на основателя на концепцията, Себастиан Лагри от Лос Анджелис. 

Оказа се, че това е тренировка с висока интензивност, която Меган Маркъл, Ким Кардашиян, София Вергара, Криси Тейген и Мишел Обама обожават.

Lagree Fitness е дейност на специална платформа, наречена Megaformer (Мегаформерът). На пръв поглед изглежда като устройство за изтезания (а някои може да открият, че е точно токова). Симулаторът се състои от пружини и колани, които се използват за силова тренировка. Мускулното извайване се осъществява чрез бавни, контролирани движения срещу съпротива.

История на създаването
„Създадох Lagree Fitness през 1999 г., защото реших, че има нужда от вид фитнес, който да комбинира висока интензивност, кардио и упражнения за баланс и гъвкавост“,- каза в интервю за Vogue Себастиан Лагри.

Той започва да се занимава с културизъм на 14-годишна възраст. След това, на 17-годишна възраст, той се премества в САЩ от Франция, постъпва в колеж, получава магистърска степен по бизнес и заминава за Лос Анджелис, за да сбъдне мечтата си да стане актьор. След неуспешни опити, Лагри решил да стане личен треньор.

„Когато за първи път започнах да тренирам пилатес, се влюбих в платформата Reformer. И тогава започнах да тренирам хората по свой начин. През 2003 г. реших да създам модифицирана версия на тази платформа. Ето как възникна Мегаформерът“, каза той.

Как Megaformer (Мегаформерът)?
„Самият симулатор (подобно на своя прародител) е идеален за трениране на цялото тяло. По време на упражнението мускулите на вътрешния блок се включват в работата. Благодарение на функционалните тренировки тялото се научава как да се движи, мускулите се тонизират и се развиват хармонично, повишава се общата издръжливост, сръчност и координация“, обяснява Анастасия Юркова, майстор треньор за групови програми.

Както обяснява експертът, работата с пружини изобщо не е същата като работата с тежести.

„Първо, пружините позволяват на мускулите да работят ефективно поради факта, че пружината произвежда действие по време на цялото движение, докато натоварването в долната точка няма тежест. 

На второ място, самият дизайн ви позволява правилно да разпределите вектора на прилагане на усилията, можете да получите съпротива отгоре, отдолу, отстрани, под всякакъв ъгъл, докато товарът винаги ще се дърпа надолу.

Трето, пружината ви позволява да работите ефективно в ексцентричната фаза на движение (когато понижаваме теглото). Тоест, не за свиване на мускулите, а за нейното плавно и бавно отпускане“, казва Анастасия.

В допълнение към всички горепосочени предимства, симулаторът е полезен и за ставна мобилност и подобрена гъвкавост.

Ползите
Изобретателят на платформата за чудо казва, че само за 50 минути ще получите интензивна тренировка на цялото тяло без никакви последствия за ставите и гръбначния стълб. Според него тренировките са толкова ефективни, че трябва да се правят само три пъти седмично - и резултатите няма да закъснеят.

Lagree Fitness тренировките комбинират пилатес, кардио и силови упражнения, базирани на най-интензивната работа на мускулите с редуващи се кратки периоди на почивка (да, много е трудно, но ефективно!). 

Този набор от упражнения изгаря от 450 до 800 калории и развива мускулите. 

Първото студио Lagree беше открито в Канада през февруари 2013 г., след това фитнес центрове бяха отвориха в цяла Америка, Великобритания и Германия. Уви, все още няма такива студия в България. Да се надяваме това да се случи скоро! / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай