logo

Мрежата прегря заради това, което майка направи с болното й детенце (СНИМКИ)

Мрежата прегря заради това, което майка направи с болното й детенце (СНИМКИ)

Раждането на бебче в семейството е само началото (на края). Но отглеждането и възпитанието на детето е истинска, безкрайна работа. Родителите са изправени пред предизвикателства през цялото време и се научават да правят компромиси с всичко. Но ако бебето има упорит характер, тук родителите и по-специално майката се нуждае от креативност и находчивост.

Люси за малко не уби 11-дневния си син с „целувката на смъртта”, която всяка майка дава на детето си! (СНИМКИ)

Ако имате деца, вероятно знаете, че е изключително трудна задача да се грижите за малчуганите. Може би имате късмет и детето ви поглъща незабавно всяко сиропче или хапче, което му давате. Но най-често децата отказват да приемат лекарствата, особено ако те не са много приятни на вкус.

Дългокосата майка Алекс едва не уби 10-месечното си бебе заради нещо, от което никой родител не е предпазен (СНИМКИ)

Една обикновена майка на име Ниса Нани обаче направи нещо чутовно с болното си дете, а мрежата направо прегря и се раздели на два лагера от действието й. 

Ниса публикува на своята страница във Фейсбук снимка, от която се вижда, че е измислила магически метод, чрез който да даде на детето си сироп без предупреждение. На снимката можете да видите, че тя е поставила сиропчето в празна опаковка от сок. Дъщерята на Ниса пие сиропа и изглежда уверена, че всъщност майка й я черпи със сок.

Мрежата обаче се раздели на два лагера за действието й!
Първоначалната публикация в социалната мрежа получи повече от 23 хиляди коментара и около 160 хиляди лайка, което я направи една от най-популярните снимки в нета. Да, Ниса получи много комплименти и похвали за изобретателността си. Нещо повече, много родители последваха методологията й.

Млада двойка уби новороденото си момиченце с нещо, което правим всеки ден (СНИМКИ)

Но коментаторите под поста са разделени на два лагера. Не всички родители подкрепят това, което Ниса направи. Много хора се съмняват в ефективността на действието й: детето не е глупаво и ако то усети, че не пие сок, а гаден сироп, то то ще го изплюе.

Дисциплината над всичко!
Противниците на метода на Ниса изразяват недвусмислено: детето не трябва да бъде мамено, просто трябва да бъде принудено да пие лекарството - точно това се нарича дисциплина. Много хора вярват, че родителите трябва да бъдат сериозен авторитет за децата си и никоя от техните заповеди не трябва да бъде обсъждана или подлагана на съмнение. Но може би много майки ще се съгласят, че не е толкова лесно да накараш детето да направи това, което не иска, особено когато е болно.

Супер тайна от миналото разкри защо японските деца не са лигави и капризни!

Габи отиде да роди малката Беа, но в този момент се случи нещо, заради което и двете едва не умряха (СНИМКИ)

Възможни последици от невинната измама!
Имаше и родители, които посочиха възможни дългосрочни последици от измамата. В крайна сметка, не е толкова лесно да накараш бебето да изпие нещо горчиво. А ако все пак то усети, че пие нещо гадно, а му е представено за сладко, то това може да го увреди и като възрастен човек и дори в напреднала възраст да бърка горчивото и сладкото като вкусове. А ако детето е достатъчно голямо, за да си спомни измамата, в бъдеще може да се съмнява в действията на родителите му.

Спазвайте тези прости правила и детето ви ще расте здраво и щастливо!

Дженифър Хансенс – една от майките, които е коментирала поста на Ниса,  съвсем правилно отбеляза друга възможна последица - поради неприятния опит детето може просто да реши, че всички сокове са отвратителни на вкус и в бъдеще да отказва да го пие като цяло.

Ефективен ли е този метод и трябва ли да се лъжат малките деца? В тази ситуация всеки родител сам трябва да реши. Споделете с нас в коментарите вие как се справяте с лекарствата, които трябва да дадете на болните деца. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

ЗАРЕ

ЗАРЕ 21.02.2019 21:52

АКО ТЯБВА ДА ОЗДРАВЕЕ И ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ,ТРЯБВА ДА ГО ИЗЛЪЖЕ ! ЕДИН ВЪПРОС : АКО ТРЯБВА ДА ОЖИВЕЕ ДЕТЕТО И УСЛОВИЕТО Е МАЙКАТА ДА ИЗЯДЕ ЛАЙНО , ДАЛИ ЩЕ ГО НАПРАВЯТ МАЙКИТЕ ИЛИ БАЩИТЕ ?

Runtime

Runtime 23.02.2019 7:01

До Заре, ти не си родител щом задаваш такъв въпрос.