logo

Треньорката на Шарапова разкри как отслабват звездите

Треньорката на Шарапова разкри как отслабват звездите

Какво трябва да правиш, за да се сдобиеш с идеалното тяло? Кирсти Годсо е една от най-известните фитнес инструктури в целия свят. При нея са тренирали редица звезди, сред които и руската тенисистка Мария Шарапова.  Годсо помага и на много модели на Victoria`s Secret да влязат във форма преди поредното ревю.

Кирсти Годсо споделя към какви правила трябва да се придържа всяка една жена, която иска да промени своето тяло.

„Забравете думата „диета”. Храненето трябва да бъде пълноценно и разнообразно. В същото време, някои продукти могат да бъдат вредни само за вас”, съветва Кирсти.

Самата тя се старае да включи в менюто си повече протеини, „добри” (т.е. качествени) мазнини и чиста вода. И съветва всички свои „клиенти” да махнат от менюто си продуктите, съдържащи глутен.

4-те стълба на фитнеса, според Годсо, са мотивацията, дисциплината, търпението и прогреса. Много хора намират сили в себе си и започват да тренират, но половината от тях зарязват залата след месец-два. „Празнувайте малките си победи в тренировките и си поставяйте нови малки цели, които ще ви накарат да продължите заниманията”, казва младата жена.

Когато сте в залата, се постарайте напълно да се съсредоточите над упражненията. За вас светът зад прозореца не трябва да съществува. И не забравяйте да разнообразявате тренировките си.

„Понякога за достигане на голям ефект в залата е достатъчно да почиваш повече между упражненията и да си се наспал добре”, твърди Кирсти. „Освен това, ако правите едни и същи упражнения в залата те да започнат да ви се струват скучни. Възможно е и тялото ви да започне да скучае. Това означава, че трябва да смените натоварването.

Самата Годсо обикновено съчетава пилатес със силови занимания и тренировки на мускулната маса. А за тези, които искат бързо да влязат във форма, треньорката предлага комбинация между HIT (високо интензивна интервална кардио тренировка), силови упражнения, пилатес и йога.

Коментирай