logo

Метод „Даяна“ или какво правят Кейт и принц Уилям с децата си СНИМКИ

Метод „Даяна“ или какво правят Кейт и принц Уилям с децата си СНИМКИ

Възпитанието на кралските особи (и най-вече на подрастващите такива) не е лесно начинание

Децата на Кейт Мидълтън и британския принц Уилям са много по-склонни да бъдат видени приветливи и усмихнати, отколкото палави и това е заслуга на родителите им. Сдържаността и признателността са изключително важни за членовете на кралското семейство, поради което ги отглеждат в своите наследници от раждането.

Както каза кралският експерт Андрю Мортън, отглеждайки осемгодишния принц Джордж, шестгодишната принцеса Шарлот и тригодишния принц Луи, херцозите на Кеймбридж се ръководят от „метода на принцеса Даяна“. 

„Тя вдъхнови собствените си деца – Уилям и Хари, да напишат благодарствени бележки за тези, които им помагаха за различни неща.

Даяна често водеше синовете си на благотворителни събития и на пътувания, тъй като искаше те да живеят нормален живот, без ограниченията, които кралският протокол предполага.

Една от причините беше, че тя не искаше момчетата да растат, мислейки, че целият свят е Range Rovers, оръжия, бавачки и замъци“, каза нейният биограф Андрю Мортън.

Кейт и Уилям също искат нормален живот за децата си (доколкото е възможно, предвид кралския им статут).

Кийт и Уилям са развили тази прекрасна способност да позволяват на много неща да изглеждат спонтанни и така ги виждат децата им. „Правилата за поведение на масата, благодарствени писма, сладки любезности - всичко това им се обяснява, така че да го правят с лекота“, допълва биографът на покойната лейди Ди.

Бившият служител по сигурността на кралското семейство Кен Уорф каза, че много добре помни случая, благодарение на който принцеса Даяна научила синовете си да пишат благодарствени писма. 

Веднъж тя, заедно с Хари и Уилям, пътувала с автобус в Лондон и той ги придружавал. 

„Желанието на принц Хари беше да използва градския транспорт, който искаше да прекара деня като обикновен човек.

Шофьорът на автобуса беше сикх (представител на хората, които живеят в Индия - бел. ред.). След като обяви името на всяка спирка, той произнесе звуците „парп, парп, звън, звън“. Когато дойде време да си тръгват, Хари се обърна към шофьора и го имитира, като повтори същите звуци. 

Постъпката на най-малкия син много ядоса принцеса Даяна и тя накара Хари да се извини на шофьора, който обаче не се обиди на младия принц и намери случката за забавна“, спомня си Уорф.

Той добави, че на следващия ден е намерил писмо от Хари на бюрото си, в което Хари му благодари, че е прекарал деня с тях като нормален човек. 

„Все пак важно е да отбележим, че Хари растеше доста палав. Доказателство за това е, че въпросната бележка бе подписал с думите „парп, парп, пръстен, пръстен“. Палавник бе и палавник си остана“, казва с усмивка бившият служител по сигурността на кралското семейство Кен Уорф. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай