Бързо се отървете от тези растения, преди да са убили детето ви или домашния любимец

Бързо се отървете от тези растения, преди да са убили детето ви или домашния любимец

Цветята са много красиви, но някои от тях могат да бъдат много опасни

Всяка жена обича цветята и в дома си отглежда поне едно растение. А някои са толкова пристрастени към тях, че неусетно са превърнали жилището си в ботаническа градина. 

Стайните растения са много красиви, но някои от тях могат да бъдат много опасни. Особено за децата и домашните любимци. Само миг невнимание, и детето ви може да откъсне някое листенце от най-яркото цвете и да натика в устата си. В най-добрия случай всичко ще приключи с чревно разстройство. Но някои цветя съдържат отровни вещества в корените си. Попадайки в организма и стомаха на детето или кучето ви, те могат да предизвикат необратими последствия. 

За нищо на света не гледайте тези цветя в дома си! Те носят негативна енергия и са в състояние да прогонят всеки мъж (СНИМКИ)

Млечката е едно от любимите растения на много домакини. Те твърдят, че придавал особен чар на жилището им. Но тази наивност понякога се превръща в истинско бедствие за децата и домашните им любимци.

Попадайки върху кожата, отровните сокове и семена на това растение причиняват изгаряния. Дори една капка, случайно попаднала в очите, може да причини временна слепота.

Моментално изхвърлете от дома си тези 7 неща, носят безпаричие, нещастие и болести!

Дифенбахията също е много красиво растение, на което много дами не могат да устоят. Без да подозират какви опасност крие, те го поставят на най-видното място в дома си.

Привлекателността на дифенбахията обаче се съчетава с изразените токсични свойства на зелените й издънки. Достатъчно е, например, само няколко капки от тях да попаднат в устата на домашната ви котка, и тя ще умре.

Всички имаме тези неща в дома си, а те всъщност ни убиват бавно и мъчително!

Заради ярките й цветове, много майки решават да украсят стаята на детето си с няколко саксии с иглика. И допускат огромна грешка, защото това цвете е колкото красиво, токова и отровно.

По време на цъфтеж дори листата му са опасни! При докосване, тя може да предизвика силна реакция под формата на сърбеж и зачервяване на кожата на малкото ви съкровище. 

Веднага изхвърлете тази гадост от дома си! Тя привлича бедност, разруха и смърт!

Друго растение, което се среща в почти всяка къща, е фикусът.

Той може да ви радва със скромната си красота, жизненост и непретенциозност, докато с ужас не установите, че е изключително силен алерген.

Алоето също е сред любимите растения на много домакини. За лечебните му свойства се носят легенди. Но дори това полезно растение може да бъде опасно.

Ако попадне върху нежната детска кожа, сокът от алоето може да предизвика сърбеж и дразнене. А директният прием може да доведе до тежки отравяния. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай