logo

Мечта: Стогодишна къща се превърна в палат след здрав ремонт! СНИМКИ

Мечта: Стогодишна къща се превърна в палат след здрав ремонт! СНИМКИ

Собствениците на близо 100-годишна къща решиха да й направят ремонт и да я променят изцяло. Първоначално това бе една дървена постройка във ферма.

Тя се намира в северна Естония в окръг Харю. Къщата е построена през 1930 година, а през 2016 година е ремонтирана. Сега ще ви покажем приказната й промяна.

От jenata.blitz.bg вече ви показахме 3 основни грешки, които се допускат при дизайна на интериора. Споделихме ви и от кои 5 неща в дома ви трябва да се отървете незабавно, защото привличат прахта.

Къщата е направена от трупи, които са запазени и към днешна дата. Собствениците взимат решение да монтират дървени прозорци с двоен стъклопакет и да облицоват фасадата с дървени панели. В крайна сметка получават едно доста модерно изглеждащо жилище.

Ясно е, че подобно обновяване струва доста скъпо на собствениците. Освен във външните промени, те трябва да инвестират и отопление. Този проблем е решен с термо попма и камина. Предлагат се всички удобства – басейн и канализация.

Поради разширяването площта на къщата се е увеличила до 220 квадратни метра. На приземния етаж има входно антре, кухня, дневна с камина, спалня и голяма гардеробна. Освен това има баня с вана, душ и тоалетна.

Как да превърнете малка панелка в приказно бижу? (СНИМКИ)

Собствениците са оправили таваните, дървения под е бил сменен, но са запазени автентичните интериорни врати.

От хола има достъп до зимната градина и тераса.

На втория етаж има две спални, гардеробна и перално помещение. /jenata.blitz.bg

Съдбата ви зависи от... номера на дома ви

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!