logo

Младо семейство си направи приказен дом от два стари жп вагона (СНИМКИ)

Младо семейство си направи приказен дом от два стари жп вагона (СНИМКИ)

Тяхното запознанство се се случи във влака. Оттогава те решиха, че железопътната линия трябва да им напомня любовта. Ето защо двойката реши да си построи къща като използва железопътни вагони.

Задачата не беше проста. В началото трябваше да се купят вагоните, но това е доста скъпо удоволствие, а след това да ги транспортират. Оказало се, че това ще им струва повече от самите вагони. Не беше никак лесно и получаването на разрешително за това откачено строителство. Но какво ли не прави човек заради истинската любов.

Габриела и Андрю си взеха малка каравана и не е за вярване в каква феноменално красива къща я превърнаха (СНИМКИ)

Два вагона производство 1974 и 1975 години бяха купени от влюбените, почистени, боядисани и доставени на строителната площадка. 

Според проекта, който мъжът обмислял и рисувал в главата си от дълго време, къщата трябвало да прилича на буквата "Н", двата вагона гледат един към друг от дългата страна и се съединяват в средата от преход, обединяващ вътрешното пространство.

Според плана, една баня, спалня и кабинет трябвало да бъдат разположени в единия вагон, в другия да са кухнята и трапезария, а свързващата ги стая - просторен хол.

Изграждането на къщата глътнало доста пари и младото семейство взело кредит със срок на изплащане 16 години.

Студентка сама ремонтира мизерна стая в общежитие, не е за вярване в какво я превърна за дни! (СНИМКИ)

Така обаче те получили възможност да реализират мечтата си и завършили строителството доста бързо. 

Всичко замислено, въпреки трудностите, те успели да реализират.

Сега двойката е просто щастлива, че може да живее в дом-вагон, който да им напомня за запознанството и медения им месец, по време на който те пътешествали също с влак. 

Не е ли всъщност това истинската романтика във всекидневния живот./jenata.blitz.bg