logo

Никога не правете тези неща в кухнята, опасни са за здравето и живота

Никога не правете тези неща в кухнята, опасни са за здравето и живота

Сега ще помогнем на всяка домакиня, като й кажем за какво трябва да внимава

Всяка домакиня се стреми да е повелителка на кухнята. Дамите обаче трябва да са наясно, че именно там има 6 крайно застрашаващи кухненски навика.

От jenata.blitz.bg вече ви показахме една супер тайна рецепта, която издаде шеф Виктор Ангелов. Показахме ви и една приказна огромна къща, грешките на архитектите, които са я проектирали обаче съсипват всичко!

Сега ще помогнем на всяка домакиня, като й кажем за какво трябва да внимава и кои вредни кухненски навици могат да й струват здравето или дори живота.

За нищо на света не изхвърляйте тези неща от дома си, ако не искате проблеми!

На първо място експерти призовават готвачите да не бързат да опитват ястия, които още не са готови. По-специално това правило се прилага за всички, които си позволяват да пробват сурово тесто, за направата на което се използват яйца. По този начин може да се заразите със салмонела или Ешерихия коли.

Спалня на балкона - защо не? (СНИМКИ)

Специалисти строго забраняват да използвате продукти с изтекъл срок на годност, дори и да ви се вижда, че не са развалени. След изтичане на срока за годност патогенните микроби започват да се размножават.

Апартамент-кочина само за 9 часа лъсна като аптека с този метод

Третият опасен навик на домакините е да използват една и съща дъска за рязане. Според експертите много готвачи забравят това изключително важно правило. Драскотините на дървените дъски събират опасни бактерии, а влизането им в друг чист продукт може да доведе до опасни болести.

Нова телевизия пред грандиозна издънка, свързана с Виктор Ангелов

На четвърта позиция сред опасните навици е миенето на месо под чешмата. Това по никакъв начин не помага да се отървете и да убиете микробите в него.

Според експерти последният лош навик на готвачите е да не слагат маринатата в хладилника. В никакъв случай не трябва да я оставяте извън него. Маринованото месо също трябва да намери място в хладилника, иначе ви грози голямо разочарование./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай