logo

Отървете се от тези неща в дома, предизвикват безпаричие и болести

Отървете се от тези неща в дома, предизвикват безпаричие и болести

Нашата къща е нашата крепост и е важно да не съдържа предмети, които носят отрицателна енергия

Времето, което прекарвате у дома не е никак малко и затова е много важно какво точно държите в дома си. Някои вещи могат да ви докарат бедност, проблеми на работното място и в семейството.

Как правилно да изчистите прахта в дома си, всички допускаме огромна грешка!

Понякога може всичко да ви изглежда наред, но да не е така. Не и ли се е случвало докато сте у дома да се чувствате тревожни и депресирани и да се чудите от къде въобще идва това нещо?

Всичко всъщност зависи до голяма степен от предметите, които ни заобикалят. Нашата къща е нашата крепост и е важно да не съдържа предмети, които носят отрицателна енергия.

Ето от кои неща задължително трябва да се отървете.

Не искате да губите ценно време в почистване на дома си? С тези 5 трика всичко ще се превърне в детска игра

Разпръснати документи

Сами по себе си работните документи не водят до депресия. Именно разпръснатите хартии и работни папки обаче може да ви доведат до стрес.

Отделете си малко бизнес пространство в дома, но все пак поддържайте ред и чистота там.

Много огледала в къщата

На света почти няма жена, която да мине покрай огледало и да не се огледа в него. Много представителки на нежния пол се оглежда колко одобрително, колко се заканват да отслабват, след като видят отражението си.

Присъствието на голям брой огледала в дома може обаче да ви доведе до депресия и да ви подейства потискащо. Има вероятност да повлияе отрицателно на самочувствието ви, защото минавайки покрай тях вие автоматично се вглеждате в себе си.

Сухи цветя

Цветята в саксия, както всяка друга флора, символизират живота. Ако стайното растение обаче е безжизнено или пък мъртво, то действа депресиращо и спешно трябва да се отървете от него.

Пълни шкафове и рафтове

Идват ви гости изневиделица, а у вас е кочина? Много хора просто наблъскват всичко на показ в различни шкафове и килери, а след време забравят да въдворят ред там.

Подобни боклуци и безредици могат да провокират усещане за хаос и да отключат депресия. Пуснете си малко музика, отпуснете се и подредете  всички шкафове и чекмеджета у вас. Избършете праха и животът ви ще стане по-хубав.

Повредени неща

Счупените работи, напуканите чинии и т.н. предизвикват асоциация с лоши неща. Трябва да се отървете от всичко това. Не лепете счупеното, а го изхвърлете.

Най-добре, ако имате възможност, дайте за рециклиране всичко повредено.

Спрели часовници

Тези вещи носят нещастие, безпаричие и наистина предизвикват депресия. Ако часовник спре в апартамента, се счита, че и животът в къщата спира. Има и по-лоши поверия за счупените часовници, но нека не говорим сега за тях.

Побързайте да намерите батерии за часовника или се отървете от него, защото последиците няма да са въобще приятни./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай