Едва ли някои може да си представи, че след толкова години, може да е консумирал краставицата по грешен начин. Е явно почти всеки на тази земя всъщност не е наясно как се яде този зеленчук.
От jenata.blitz.bg вече ви разкрихме как да направите чудно вкусна пилешка супа, която е истински рай за душата, споделихме ви и страхотна рецепта с броколи.
В социалната мрежа TikTok се появи много любопитно видео на потребителка с прякор basicallyperfect, която разкрива какъв е правилния начин да консумираме краставицата, за да тя бъде наистина свежа.
Когато ми се дояде нещо вкусно, винаги си приготвям тази супа!
Това тя научила от сестрата на съпруга си, а оказва се, че много хора вече са послушали въпросната потребителка и сами споделят колко е правилна техниката й.
Момичето разкрива как всъщност зеленчукът трябва първо да се "издои". Не буквално, разбира се. Много потребители обаче споделят, че нейният съвет е променил живота им.
Благодарение на това подготвяне на краставицата за консумация тя става по-свежа и не горчи по никакъв начин. Авторката на видеото отбелязва, че знае много кулинарни трикове, но никога досега не е чувала за този.
Едва ли някога сте опитвали толкова вкусна царевична супа, а приготвянето й е като детска игра
За да "издоите" краставицата трябва да отрежете малка част от нея. След това започвате да втривате отрязаната част в останалата, докато отстрани не се получи бяла течност.
@basicallyperkfect milking a cucumber?##healthheroes ##kitchenhacks ##cucumber ##fyp
♬ original sound - basicallyperkfect
Момичето твърди, че благодарение на тази техника краставицата става много по-вкусна, а в коментарите под видеото много от потребителите се съгласяват с нея. Някои обаче споделиха, че знаят този трик от много време и не виждат нищо ново./jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!
Коментирай
аййде 15.05.2020 10:57
Голямо откритие...Та мойта майка това го правеше отпреди 30 години...И аз от нея го знам.
Калинко 15.05.2020 11:26
Нищо ново,така може да се премахне и горчивината при някой градински сортове
Знам 15.05.2020 11:46
Още баба ми го правеше това... И майка ми. От тях го знам още от малка. Нищо ново
Вали 15.05.2020 12:35
Тея откриха Америка ! Едно време ( като деца ) след търкането - ама само на горчиви краставици , си лепяхме парчетата на челото ...
Лили 15.05.2020 12:36
Преди 35 години и свекърва ми така правеше, но не винаги изчезваше горчивината
КЪНЧО 15.05.2020 13:18
Древна хватка, но не винаги има ефект.
Дядо на 70Н 15.05.2020 14:01
Просто се чудя как ви идват такива тъпотии на ума . Измислите някоя глупост и започвате да си въобразявате че сте направили нещо уникално _променял се вкуса и свежестта нищо вярно с реалността.Ами то за хора без работа с какво да се занимават
Стар краставичар 15.05.2020 14:22
Това е известно от както на тоя свят се ядат краставици. Нищо ново.
Sonita 15.05.2020 14:23
Нищо чудно, значи баба ми е била блогърка, щото и тя подготвяше, красавицата по този начин. Научила го е на полето, докато, жъне или копае. Не в Интернет.
Бай Хой 15.05.2020 14:25
И моята краставица след тъкане става по-добра за консумация.
Даа 15.05.2020 15:49
Това съм го виждала, баба ми го правеше, защото преди време естествените краставици бяха често горчиви. Стар трик
Един 15.05.2020 15:58
И сто живота няма да стигнат за по - голяма тъпотия. Автора да си избере една по права краставица и по предназначение.
Аз да пиша 15.05.2020 16:36
Ох аз искам на Делян Пеев да му видя краставичкита на това тюленче
Nusha 15.05.2020 18:23
Нищо ново. Това го знам още от детството. Излагат се.
rossya 15.05.2020 18:27
Този “трик” го зная от моята баба, а аз съм на 60 год., харесах определението “”издои”, но моята баба казваше, че така се извличат отровите от зеленчука, а и наистина става по-хрупкава.
Баба65 15.05.2020 22:12
Дрън дрън дрън
Лина 15.05.2020 22:29
Аз също го знам това от поне 20 години.Само,че като се отреже капачето се слага щипка сол и тогава се трие.След това като се образува пяна се отрязва малко и пак се трие докато изчезне горчивия вкус!
Жоро 16.05.2020 0:21
Чел съм,чел съм простотии,ама чак пък такива не бях чел? Кой ги пише тия глупости бе?
petroff68 16.05.2020 0:24
Моята краставица е най сладка-с или без търкане....Поне 3000-4000 момичета,после жени могат да го потвърдят!
Мирча Кришан 16.05.2020 3:00
Краставицата е култивирана в Индия преди около 3000 години. Предполага се, че е пренесена в Европа от Александър Македонски. Те са били много популярни в древните цивилизации на Египет, Гърция и Рим.
[email protected] 16.05.2020 6:46
Голямо откритие!Браво!
futurehealth 16.05.2020 9:24
банка за стволови клетки https://www.future-health.bg/
Ядем 16.05.2020 14:28
Краставицата от обратната страна. Не ни е срам !
Пенка 16.05.2020 15:57
Това се прави, за да не горчи домашно произведената! Тези нитрати Не стават и за доене! Глупости пишете
Дядо Иван 16.05.2020 18:50
Нищо ново. Аз съм вече на 65, а този номер го знам поне от 60 г. Тогава казваха,че по този начин се извлича горчивината, но и това не е вярно. Ако не вярвате опитайте.
Медия 16.05.2020 21:39
И кво от това?!?! Като я накълцаш гледай къв правилен таратор става... Хем с кисело мляко от издоена крава...
Мъзга 17.05.2020 9:04
И търкайте докато не излезе бяла семенна течност
НЕЛИ 17.05.2020 11:56
това баба го правеше преди 40 години доброутро
Е вече се дразня 17.05.2020 12:13
Много се дразня на този стил на писане! Журналистите или са безкрайно тъпи или приомите за привличане на внимание им са сбъркан и обидни! И аз си спомням на село баба ми как режеше крайчето и го търкаше....