Цял живот сме яли краставицата грешно

Цял живот сме яли краставицата грешно

Влогърка обясни какво пропускат да направят почти всички

Едва ли някои може да си представи, че след толкова години, може да е консумирал краставицата по грешен начин. Е явно почти всеки на тази земя всъщност не е наясно как се яде този зеленчук. 

От jenata.blitz.bg вече ви разкрихме как да направите чудно вкусна пилешка супа, която е истински рай за душата, споделихме ви и страхотна рецепта с броколи. 

В социалната мрежа TikTok се появи много любопитно видео на потребителка с прякор basicallyperfect, която разкрива какъв е правилния начин да консумираме краставицата, за да тя бъде наистина свежа.

Когато ми се дояде нещо вкусно, винаги си приготвям тази супа!

Това тя научила от сестрата на съпруга си, а оказва се, че много хора вече са послушали въпросната потребителка и сами споделят колко е правилна техниката й. 
Момичето разкрива как всъщност зеленчукът трябва първо да се "издои". Не буквално, разбира се. Много потребители обаче споделят, че нейният съвет е променил живота им.

Благодарение на това подготвяне на краставицата за консумация тя става по-свежа и не горчи по никакъв начин. Авторката на видеото отбелязва, че знае много кулинарни трикове, но никога досега не е чувала за този. 

Едва ли някога сте опитвали толкова вкусна царевична супа, а приготвянето й е като детска игра

За да "издоите" краставицата трябва да отрежете малка част от нея. След това започвате да втривате отрязаната част в останалата, докато отстрани не се получи бяла течност. 
 

 

@basicallyperkfect

milking a cucumber?##healthheroes ##kitchenhacks ##cucumber ##fyp

♬ original sound - basicallyperkfect

Момичето твърди, че благодарение на тази техника краставицата става много по-вкусна, а в коментарите под видеото много от потребителите се съгласяват с нея. Някои обаче споделиха, че знаят този трик от много време и не виждат нищо ново./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

аййде

аййде 15.05.2020 10:57

Голямо откритие...Та мойта майка това го правеше отпреди 30 години...И аз от нея го знам.

Калинко

Калинко 15.05.2020 11:26

Нищо ново,така може да се премахне и горчивината при някой градински сортове

Знам

Знам 15.05.2020 11:46

Още баба ми го правеше това... И майка ми. От тях го знам още от малка. Нищо ново

Вали

Вали 15.05.2020 12:35

Тея откриха Америка ! Едно време ( като деца ) след търкането - ама само на горчиви краставици , си лепяхме парчетата на челото ...

Лили

Лили 15.05.2020 12:36

Преди 35 години и свекърва ми така правеше, но не винаги изчезваше горчивината

КЪНЧО

КЪНЧО 15.05.2020 13:18

Древна хватка, но не винаги има ефект.

Дядо на 70Н

Дядо на 70Н 15.05.2020 14:01

Просто се чудя как ви идват такива тъпотии на ума . Измислите някоя глупост и започвате да си въобразявате че сте направили нещо уникално _променял се вкуса и свежестта нищо вярно с реалността.Ами то за хора без работа с какво да се занимават

Стар краставичар

Стар краставичар 15.05.2020 14:22

Това е известно от както на тоя свят се ядат краставици. Нищо ново.

Sonita

Sonita 15.05.2020 14:23

Нищо чудно, значи баба ми е била блогърка, щото и тя подготвяше, красавицата по този начин. Научила го е на полето, докато, жъне или копае. Не в Интернет.

Бай Хой

Бай Хой 15.05.2020 14:25

И моята краставица след тъкане става по-добра за консумация.

Даа

Даа 15.05.2020 15:49

Това съм го виждала, баба ми го правеше, защото преди време естествените краставици бяха често горчиви. Стар трик

Един

Един 15.05.2020 15:58

И сто живота няма да стигнат за по - голяма тъпотия. Автора да си избере една по права краставица и по предназначение.

Аз да пиша

Аз да пиша 15.05.2020 16:36

Ох аз искам на Делян Пеев да му видя краставичкита на това тюленче

Nusha

Nusha 15.05.2020 18:23

Нищо ново. Това го знам още от детството. Излагат се.

rossya

rossya 15.05.2020 18:27

Този “трик” го зная от моята баба, а аз съм на 60 год., харесах определението “”издои”, но моята баба казваше, че така се извличат отровите от зеленчука, а и наистина става по-хрупкава.

Баба65

Баба65 15.05.2020 22:12

Дрън дрън дрън

Лина

Лина 15.05.2020 22:29

Аз също го знам това от поне 20 години.Само,че като се отреже капачето се слага щипка сол и тогава се трие.След това като се образува пяна се отрязва малко и пак се трие докато изчезне горчивия вкус!

Жоро

Жоро 16.05.2020 0:21

Чел съм,чел съм простотии,ама чак пък такива не бях чел? Кой ги пише тия глупости бе?

petroff68

petroff68 16.05.2020 0:24

Моята краставица е най сладка-с или без търкане....Поне 3000-4000 момичета,после жени могат да го потвърдят!

Мирча Кришан

Мирча Кришан 16.05.2020 3:00

Краставицата е култивирана в Индия преди около 3000 години. Предполага се, че е пренесена в Европа от Александър Македонски. Те са били много популярни в древните цивилизации на Египет, Гърция и Рим.

rosen.hadjiev@abv.bg

[email protected] 16.05.2020 6:46

Голямо откритие!Браво!

futurehealth

futurehealth 16.05.2020 9:24

банка за стволови клетки https://www.future-health.bg/

Ядем

Ядем 16.05.2020 14:28

Краставицата от обратната страна. Не ни е срам !

Пенка

Пенка 16.05.2020 15:57

Това се прави, за да не горчи домашно произведената! Тези нитрати Не стават и за доене! Глупости пишете

Дядо Иван

Дядо Иван 16.05.2020 18:50

Нищо ново. Аз съм вече на 65, а този номер го знам поне от 60 г. Тогава казваха,че по този начин се извлича горчивината, но и това не е вярно. Ако не вярвате опитайте.

Медия

Медия 16.05.2020 21:39

И кво от това?!?! Като я накълцаш гледай къв правилен таратор става... Хем с кисело мляко от издоена крава...

Мъзга

Мъзга 17.05.2020 9:04

И търкайте докато не излезе бяла семенна течност

НЕЛИ

НЕЛИ 17.05.2020 11:56

това баба го правеше преди 40 години доброутро

Е вече се дразня

Е вече се дразня 17.05.2020 12:13

Много се дразня на този стил на писане! Журналистите или са безкрайно тъпи или приомите за привличане на внимание им са сбъркан и обидни! И аз си спомням на село баба ми как режеше крайчето и го търкаше....