logo

Всяка вечер тя прекарваше часове в банята! Когато приключи, всички й завидяха СНИМКИ

Всяка вечер тя прекарваше часове в банята! Когато приключи, всички й завидяха СНИМКИ

За материалите Ребека, която е майка на две деца, похарчила 710 долара. Тя признава, че е извадила голям късмет, защото е успяла да спести пари за майстори

39-годишната Ребека Андрюс работи като графичен дизайнер. В продължение на 3 месеца всяка вечер тя се трудела упорито над банята на своите мечти. И накрая я превърнала в шедьовър, на който всички съседи завиждат.

За да направи помещението в римски стил, Ребека използвала плочки, смес от естествени и стъклени камъчета, както и ярко оцветени камъни за аквариуми.

За материалите Ребека, която е майка на две деца, похарчила 710 долара. Тя признава, че е извадила голям късмет, защото е успяла да спести пари за майстори и е свършила цялата работа със собствените си ръце.

"Правя всичко възможно, за да превърна творческите си приумици в реалност. Смятам, че ако се трудиш упорито, всичко се получава", признава австралийката.

Двойка ремонтира стария си гараж и създаде нещо уникално СНИМКИ

"Това е първият ми мозаечен проект. Някои хора си мислят, че не съм наред, защото съм се захванала с нещо толкова голямо. Но аз обичам веднага да се захвана с нещата и да се уча в процеса на реализирането на проекта", обяснява Ребека.

"Романтичните разкази за древните римски бани и свързаните с тях отпускащи ритуали винаги са ме привличали като магнит.

Прекрачите ли прага на тази тясна къщичка, буквално ще онемеете СНИМКИ

Харесвам и мароканската мозайка с фантастичните й шарки, стил, изтънченост и разкош, който е неподвластен на времето", добавя тя.

Ребека споделя още, че в проекта си е смесила няколко древни стила, които се допълват много плавно. "Докато ремонтирах банята, часовете, дните и месеците се сливаха в едно. Всичко ми отне 3 месеца.

Не ми се мислеше за общия брой часове, прекарани по моя проект, но можех да изчисля времето, прекарано в работа. Да направя площ с размери 30 на 30 см. ми отнемаше 1 час", споделя тя.

Двойка си купи стара промишлена сграда и я превърна в чудесен дом без стени СНИМКИ

И обобщава, че изобщо не е изгодно да имаш голяма баня.

"Докато работех, изпадах в транс. Отвличах се, само когато по-малкият ми син – 3-годишният Оскар, идваше в банята, за да ми каже, че е гладен и ме молеше да му направя сандвич.

Той беше малкият ми помощник. Често идваше и ми помагаше, подхвърляйки камъчетата. Оскар гледаше как падат. Сигурно си мислеше, че са бонбони. Разпръскваше ги навсякъде.

Жена публикува СНИМКА на килера си, това я направи милионерка

И нещо по-лошо – случайно заставаше точно в средата на новия участък, който току-що бях направила. Заради това се налагаше да започвам всички отначало", казва още 39-годишната австралийка.

Ребека започнала мозаечния си проект на 26 май 2019 година и го завършва на 18 септември. Жената прекарала много нощи в банята, тъй като сън не я ловял в леглото.

"Събрах всички камъни от градината, но те не можеха да дадат резултата, към който се стремях, защото бяха много кални, а формата им – неправилна. С тях не можех да направя нещата, които ми харесваха".

"Това бяха 3 дълги месеца. Банята стана много удобна. Седейки на камъните, се чувствате комфортно, все едно се лекувате с енергията, която излиза от земята.

Двойка си купи помещение в изоставена пещера и го превърна в приказен дом (СНИМКИ)

Това много наподобява на масаж с камъни", казва още жената.

Ребека не крие, че всички вкъщи останали много впечатлени от крайния резултат.

Архитекти проектираха дома на мечтите си и целият свят полудя по него (СНИМКИ)

"Приятелите и семейството ми са много изненадани как съм успяла да работя, да се грижа за двете си деца и съпруга си, който много работи и да ремонтирам банята сама. Какво да кажа – обичам всичко креативно", споделя Ребека. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай