logo

За нищо на света не изхвърляйте корите от мандарини и портокали – те ще направят чудеса с дома ви, ако… (СНИМКИ)

За нищо на света не изхвърляйте корите от мандарини и портокали – те ще направят чудеса с дома ви, ако… (СНИМКИ)

Има доста хора, които свързват коледните и новогодишни празници с топлина, чай, домашен уют, но най-вече и с аромата на канела, портокал и мандарини.

Нека си признаем, че мнозина от нас щом обелят цитрусовите плодове не изхвърлят обелките им, а често пъти ги слагат на радиаторите.

Оказа се, че това е много добра идея, но корите от мандарини и портокали има и куп невероятни приложения, които може да направят чудеса с дома ви, за които дори не сте подозирали.

Оказа се, че за да имаме чиста и приятно миришеща къща не ни трябват много неща, а именно корите от мандарини и портокали.

Свежите кожи от мандарина, разположени на рафтове, където се съхраняват торби, буркани, кутии с храна и какво ли още не, ефективно защитават кухнята/килера от редица вредители, включително молци и мравки. 

Важното правило тук е да поставим кората веднага щом я обелим, а не да чакаме да изсъхне. Тя е ефективна само докато още отделя етерични масла. 

Също така може да нарежете коричките на малки парченца, а после да ги сложите в платнени торбички, който да пъхнете между дрехите си, за да миришат по-свежо. Спокойно в тях може да сложите и малки виолетови цветя, пръчици от канела, цветя от лавандула, листа от мента, карамфил и клончета от розмарин. 

Корите от екзотичните плодове може да сложите и в декоративни чинийки, а тях на различни места из стаите, като по този начин отново си осигурявате свеж и приятен аромат, който ще се носи из целия ви апартамент.

Така, че следващият пък, в който хапнете мандарина или портокал и тръгнете да изхвърляте корите или да ги слагате да се изсушат на радиатора, помислете за нещо различно. / jenata.blitz.bg

Коментирай

А ПЕСТИЦИДИТЕ ПО ТЯХ ???????

А ПЕСТИЦИДИТЕ ПО ТЯХ ??????? 05.01.2019 13:51

ХВЪРЛЯЙТЕ ВСИЧКО .......ВСИЧКО Е БОЯДИСВАНО--С ОТРОВИ ТРЕТИРАНО !!!!! ИЗХВЪРЛЯЙТЕ ОТРОВИТЕ...

Vazbudeno_hui4e

Vazbudeno_hui4e 06.01.2019 0:50

А някоя секси близ авторка не иска ли да я опръскам със сперма и да мирише на сперма?!!!!!

taka e

taka e 11.01.2019 8:29

ако ти е омръзнало да ти викат шамандура,буца,тлъстата,цоцолана,дебелата,пълничката ,вземи си това гарантирам ще спреш да плюскаш като луда ще отслабнеш без диети и упражнения http://bit.ly/2kqNpXz