logo

Забравете за millennial розовото! Ето кой цвят е хитът в интериора за 2018-а!

Забравете за millennial розовото! Ето кой цвят е хитът в интериора за 2018-а!

Лятото е най-подходящият сезон, за да направите някои малки козметични промени в дома си. Ако сте решили да освежите жилището си и все още се чудите на кой цвят да заложите, днес ще ви посочим цвета, който е хитът на 2018-а.

Става въпрос за жълтото. Можем смело да твърдим, че това е най-горещият цвят тази година. Наричат го "Gen Z yellow"и е в състояние да внесе лъч светлина във всеки интериор.

3_498

Жълтото е препъни камък за мнозина. Някои го определят като цвят на щастието, оптимизма и слънчевата светлина, за други обаче символизира опасност и тревога. Не е странно, че именно този цвят се е превърнал в символ на младото поколение, което расте в непредсказуема цифрова ера. 

Смята се, че жълтото отдавна е изпреварило по популярност  т.нар. millennial розово.

1_494

Най-модерният нюанс на жълтото се намира някъде между невен и френска горчица, но като цяло актуални са всичките му оттенъци - от лимон до охра. Дори при избора на метали, месингът и жълтото злато са много по-актуални от медта и розовото злато. 

Ето няколко предложения как да използвате жълтото при оформяне на интериора:

В банята

Жълтият цвят е идеален за банята. Той кара влажното и хладно пространство да изглежда приветливо и топло, нестандартно и свежо.

4_483

Ако искате съвсем леко да промените изгледа на това помещение, можете да боядисате тавана в този жизнерадостен цвят. Изберете онзи оттенък, който ви допада най-много.  

В кухнята и столовата

За стаите, в които се храним и приготвяме храна, жълтият цвят е най-естествения избор, защото той притежава способността да засилва апетита. Къри и горчица - това са най-подходящите оттенъци, които ще направят кухнята ви хармонична.

5_464

Не се нуждаете от много цветове, за да трансформирате интериора. Различните аксесоари, мебели, шакфчета и полици ще внесат значителен ефект в интериора и ще ви помогнат да оживите тази неутрална стая.  

В спалнята

Превърнете всяко утро, дори и най-тъмното и дъждовно, в слънчево и радостно! В това ще ви помогнат онези оттенъци на жълтото, които се съчетават помежду си.

6_383

За да освежите гамата, разредете с неутрални цветове, например бяло.

В кабинета

Няма нищо чудно в това, че хората са започнали да използват жълтото за стаите, в които работят. Неговият ярък и динамичен характер зарежда с енергия и ви прави по-продуктивни.  

7_334

Много е лесно да създадете оптимистично пространство за работа. Използвайте жълто за стените, а за останалите предмети  - някакъв друг ефектен оттенък, например на синьото. /jenata.blitz.bg

Коментирай