logo

56-годишната Ел Макферсън изглежда на 30,  защото... СНИМКИ

56-годишната Ел Макферсън изглежда на 30, защото... СНИМКИ

Ежедневните 45-минутни тренировки също помагат да се поддържа в добра форма

В зората на кариерата си топмоделът Ел Макферсън спечели прякора „Тялото“. Не е трудно да се досетите защо: просто погледнете великолепната фигура на Ел, която тази година навърши 56 г.

Тя все още изглежда невероятно и трудно дава предимство на младите модели.

Ето някои от тайните за красотата й - упражненията и диетата, които помагат на Ел да изглежда с 20 години по-млада.

Ел твърди, че в младостта си не се е хранила правилно и не е имала здравословен начин на живот. Всичко се е променило, когато е родила. 

„Наблюдавах трансформацията на тялото си и исках да науча повече за това как да го поддържам на всички етапи от живота си“, казва Ел, майка на две момчета - 22-годишният Арпад Флин и 17-годишният Кажи Аврелий .

Когато Макферсън е била на 44, тя се срещнала с натуропатичния диетолог Симоне Лаубшер , която й разказа за ползите от алкалната диета.

Да  заспиш млада и да се събудиш баба: 21-годишно момиче побеля за една нощ СНИМКИ

Принципът е, че трябва да ядете предимно алкални храни: основата на диетата са зеленчуци, плодове, ядки и бобови растения, както и пиле и мазни риби. Алкалната диета често се нарича диета против стареене, тъй като насърчава производството на колаген.

Но само диетата не е достатъчна. Лаубшер също съветва Макферсън да спи повече и да се отдаде на духовни практики. Оттогава Ел се опитва да медитира по 15 минути всеки ден. Ежедневните 45-минутни тренировки също помагат да се поддържа в добра форма.

Ел редува различни спортове: това може да бъде бягане, ходене, колоездене, плуване или йога.

„Обикновено ставам рано и си върша работата. Следобед мога да отида да плувам или да карам на колело “, казва Макферсън.

70-годишна баба прилича на секси мадама, разкри тайната на младостта СНИМКИ

Ел също се опитва да пие 2-3 литра вода на ден и да спи най-малко седем часа. Моделът не се страхува от старостта и съпътстващите промени, свързани с възрастта.

„Не ми пука за остаряването. Ако не остарявах, никога нямаше да мога да стана майка на тези момчета. Чудесно е. Вече не изпитвам нужда да гледам по определен начин на живота и много повече се интересувам от своето благосъстояние. Вярвам, че истинската красота е дълбоката душа, а не красива кожа", споделя тя. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай