Без усилия: 5 трика за бързо отслабване

Без усилия: 5 трика за бързо отслабване

Бързото отслабване е мечта на много хора, които имат повече килограми. За да ги свалите не е задължително да се подлагате на нечовешки лишения, предава "Дарик".

Ето 5 трика за бързо отслабване:

Намалете солта


Имате прекалено много килограми в излишък? Замисляли ли сте се обаче, че решението може да се крие в солта? Много хора обичат да си хапват соленичко, но това в един момент може да се превърне в проблем. Прекаленото количество сол води до задържане на вода в организма.

Намалите количеството сол, което изяждате дневно с храната си и ще видите разликата. Но за по-голям ефект - тренирайте.

Топли и студени душове

Колкото и да не ви се вярва, можете да отслабвате и докато си вземате душ. Кожата реагира на температурата на водата. Редувайте горещ и студен душ. Това подобрява циркулацията на кръвта и раздвижва метаболизма.

Наспивайте се добре

Сънят е много важен за нашето здраве, а и за горенето на мазнини. Липсата на сън причинява хормонален дисбаланс. Засягат се много хормони, но най-важните от гледна точка горене на мазнини и отслабване са: лептин, грелин. Когато нивата на тези 2 хормона се нарушат, метаболизмът и апетитът ви излизат извън контрол

Идете на сауна

Ако редовно ходите на сауна е твърде възможно да свалите няколко килца. Когато човешкото тяло се затопли, то почва да работи на по-високи обороти и произвежда по-големи количества пот. Чрез потенето тялото освобождава и по-големи количества сол, което от своя страна намалява нивата на задържаната вода в организма. Това ще намали вашето тегло.

Правете упражнения редовно

Физическите упражнения всеки ден са най-ефективния начин да свалите килограми и да стегнете тялото си.

Коментирай