logo

Бивш модел сподели малките си тайни, с които винаги ще се радвате на стройна фигура

Бивш модел сподели малките си тайни, с които винаги ще се радвате на стройна фигура

Всяка жена иска да изглежда стройна и красива. За да имаме тяло на модел обаче, трябва да се подложим на много лишения и да следим много внимателно с какво се храним. В противен случай рискуваме да се сдобием с излишни килограми, с които после ще трябва да се борим. 

Известният диетолог и бивш модел Розмари Фъргюсън споделя няколко тайни на здравословното хранене, които могат да бъдат от полза на всяка една жена. Всичко е много лесно, просто трябва да следвате следните правила: 

Приемайте храната бавно

Бавното хранене означава да не ядеш излишни неща. Само в този случай мозъкът навреме получава сигнала за ситост. Постарайте се да не бързате, докато се храните. Тези 10 минути, които сте спестили, няма да ви помогнат особено много, а организмът ще ви  бъде благодарен. Добре е да се поучите от италианците, които умеят да се наслаждават на храната. Те никога не бързат!

Чаша топла вода на гладен стомах 

За да стимулирате хранителната си система, е добре половин час преди хранене да изпиете чаша топла вода със сок от лимон. Тя ще стартира работата на организма и ще го подготви към сутрешния прием на храна. За да не повредите зъбния си емайл с лимонената киселина, пийте водата със сламка. 

Малки порции

Не е нужно да си губите времето в пресмятане на калории. По-добре е да знаете колко голяма трябва да е порцията. Правилното количество храна, което може да изядете на едно хранене, се побира в двете ви шепи. А най-добре е да ги запълните с пресни зеленчуци. В никакъв случай не забравяте и за протеините и въглехидратите.

Полезна закуска

Добре е тя да се състои от продукти, които не съдържат сложни въглехидрати. Убедете се, че в хладилника си имате достатъчно яйца. Те са една много проста и едновременно с това полезни закуска. 

 

Вода

Много често неутолената жажда се възприема като глад. Затова ако времето за хранене още не е дошло, е хубаво да не хуквате веднага към най-близкия магазин за шоколадово десертче, а просто да изпиете една чаша вода. Между другото, тази проста техника понякога може да ви спаси и от главоболие./jenata.blitz.bg

Коментирай

gaura

gaura 05.12.2022 12:49

Хапчета за отслабване - https://acaiberry900.lv Благодарение на тези малки капсулки отслабнах с цели 6 кг в първия месец, а в следващия с общо 4кг.