Чукне ли 50 всяка жена трябва да изпробва тези 4 неща

Чукне ли 50 всяка жена трябва да изпробва тези 4 неща

Има козметични процедури за които е по-добре да забравите след една определена възраст

Когато една жена навърши 50 години (или вече ги е минала) трябва да подходите към която и да било козметична процедура със специално внимание. Причината – може да навредите на себе си и да получите наистина добър резултат. 

Красотата и здравето на кожата зависят много от избора на козметична услуга. 

Какви ефективни козметични процедури се препоръчват на жени над 50 години говори д-р Кристина Евдошенко, която е дерматолог, венеролог и трихолог.

Жизненоважна новина за всички, родени преди 1970 година

По думите й има точно четири препоръчителни козметични процедури, от които жените над 50 години, спокойно могат да се възползват.

„Но знайте, че често пъти те не са никак евтини. Ако все пак сте решили да пръснете пари, за да изглеждате по-млади, то поне заложете на изпробваните и правилни козметични процедури“, казва тя.

Ето кои са козметичните процедури, които жените над 50 години, могат да си правят спокойно:

„Алтера“

Според специалиста една от предпочитаните процедури след 50 години е т. нар. „Алтера“. Става въпрос за ултразвуков SMAS лифтинг, използван за тези, които искат да получат дълготраен, изразен стягащ ефект, без да лежат на операционната маса.

„В този случай фокусираният ултразвук засяга дълбоките слоеве на кожата. При достигане на необходимото ниво се появяват локални зони на повишаване на температурата. 

Тя сама си признава, че е на 50 с 3 деца, но никой не й вярва

Това води до стимулиране на колагена, свиване на меките тъкани, последвано от тонизиране на мускулите. В резултат на манипулацията можете да разчитате на повишена еластичност на кожата, хидратация и забележими резултати в борбата с бръчките“, каза д-р Евдошенко.

„Успешно се стягат и контурите на лицето и шията, което е изключително важен момент за тези над 50 години“, отбеляза тя.

Лазерно изглаждане на лицето

„В момента в съвременната козметология има много различни апаратни методи, но най-комфортен, удобен и ефективен е метод, който е комбинация от технологии“, подчерта дерматологът. В случая говорим за използване на комбинация от повърхностен и дълбок лазер.

„В основата на тази козметична услуга е едновременната работа върху повърхността на кожата и в нейната дълбочина и това се случва в една процедура. Така въздействието протича едновременно в две посоки. 

10 неща, с които жените на 50 г. изглеждат нелепо

По повърхността на кожата работим върху разширени пори, пигментации, фини бръчки и белези. 

В същото време се прилага дълбок лазер, който стимулира производството на колаген, еластин, фибробласт, благодарение на което се постига отличен лифтинг ефект. 

Голямото предимство на тази услуга е краткият период на възстановяване след манипулацията“, отбеляза специалистът.

Плазмолифтинг (PRP)

„Този тип терапия се основава на инжектиране на собствена плазма, която предварително е преминала процес на центрофугиране“, обясни лекарят. 

След този метод броят на тромбоцитите се увеличава от три до пет пъти. Попадането на получения състав вътре предизвиква стимулиране и производство на естествен колаген, осигурявайки подмладяване и възстановяване на кожата.

„Благодарение на плазмолифтинга се решават козметични проблеми: повишаване на еластичността, намаляване на тежестта на бръчките, подобряване на тонуса и релефа. 

Процедурата се бори много ефективно с пигментацията и кератозата. 

7 съвета за страхотен секс и след петдесетака!

Заслужава да се отбележи също, че тази услуга е идеална за пациенти с алергични реакции, тъй като предлага използването на собствена плазма, което незабавно елиминира риска от несъвместимост или появата на нежелани кожни реакции. 

В резултат на това плазмолифтингът е много ефективна и безопасна процедура, препоръчвана след 50-годишна възраст“, увери специалистът.

Фотоподмладяване

„Това е нехирургична лазерна козметична процедура, насочена към ефективно подмладяване на кожата и премахване на редица естетични дефекти. които са невъзможни с други методи“, каза лекарят. 

„Уникалността на тази процедура ви позволява да видите резултата веднага след първата процедура“, уверява тя.

„Резултатът зависи пряко не само от опита на козметика, но и от устройството, на което е извършена тази процедура“, предупреди д-р Евдошенко и поясни:

„Има две области на въздействие на фотоподмладяването, едната от тях е изсветляване на свързаните с възрастта пигментирани участъци от кожата и работа със съдови патологии като розацея, а втората е спиране на стареенето и появата на бръчки, подобряване на структурата на кожата“. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай