logo

Диетолог: Това са фаталните грешки, водещи до косопад, но...

Диетолог: Това са фаталните грешки, водещи до косопад, но...

По думите й най-честата причина за опадането на косата е нещо, което правим в името на красотата

Безспорно най-големият ужас за една жена (а и за мъжете – дори да не го признават гласно) е косопадът. Все пак няма човек, който да не иска да има здрава и гъста коса.

Преди време от jenata.blitz.bg споделихме думите на фризьор, който разкри коя е най-фаталната грешка, която допускаме и съсипва косата, но сега ще поговорим по-конкретно за проблема, наречен косопад.

Според диетолога Кинита Кадакия Пател има как да спрем този неприятен момент. По думите й обаче най-честата причина за падането на косата е нещо, което правим в името на красотата.

Къпете ли косата си с аспирин ще се случат чудеса, но знаете ли какви

Пател заяви, че основните причини за загуба на коса обикновено са нискобелтъчни и нискокалорични диети, нездравословните диети, прекалено бързото отслабване и липсата на цинк, желязо и витамин В12 в организма.

Диетологът посъветва преди всичко да коригираме приема на протеини, тъй като косата се състои главно от кератин, за синтеза на който са необходими биотин и аминокиселини.

Край на косопада с тези 2 домашни рецепти

Пател също препоръча да се направи тест за дефицити в организма на фолиева киселина, цинк и витамини, както и да се добавят липсващите елементи към диетата.

Ако това не помогне, ще трябва да посетите лекар. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай