logo

Експерти: Не изглеждаме така, както се виждаме в огледалото!

Експерти: Не изглеждаме така, както се виждаме в огледалото!

Всичко се дължи на възприятието на мозъка

Колко отражението ви в огледалото съвпада с това, което виждате на снимката? И защо мислите, че изглеждате по-зле на снимката, отколкото в реалния живот? 

Британският фотограф Скот Черот проведе интересно проучване. Той покани няколко десетки доброволци в студиото си и направи около 100 идентични снимки. Основното правило за снимане е портретна снимка без грим, дрехи и промяна на ъгъла.

Всеки доброволец получи по 20 снимки. Тогава всеки участник избра своя снимка, според която вижда себе си в огледалото. Резултатите от експеримента бяха много интересни. Почти всеки е избрал снимка, на която изглежда по-добре, отколкото всъщност е. 

За нищо на света не правете това пред огледалото, за да не съсипете живота си!

Струва ни се, че носът е по-елегантен, бузите са по-малки, скулите са по-високи. Но на снимката си личат излишните килограми, липсата на сън и несъвършенствата на кожата. Истината е, че това, което виждате в огледалото, е подобрена версия на вас.

5 прости начина да защитите дома си от бедствия и негативна енергия

Всичко опира до нашия мозък и представите ни за себе си. Всяко изображение, което виждат очите ни, преминава през обработката му. За себе си винаги сме малко по-красиви, отколкото всъщност сме. И това не зависи от нашия социален статус, пол или възраст.

Толкова сме свикнали със собствената си външност, че вече не забелязваме част от недостатъците си. Също така нашата „визуална памет“ ретушира ​​бръчките ни и намалява възрастта.

За нищо на света не гледайте тези цветя в дома си! Те носят негативна енергия и са в състояние да прогонят всеки мъж (СНИМКИ)

Способността да не забелязваме нашите малки недостатъци е необходима за нас, така че психологическото ни състояние да е нормално. Затова психолозите смятат подобни визуални корекции на нашия мозък за норма. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай