Фризьор бие тревога: Този продукт за коса е изключително вреден

Фризьор бие тревога: Този продукт за коса е изключително вреден

Негативните последици от използването му са трудни за избягване

Сухият шампоан за коса се превърна в незаменим инструмент за много жени. Той позволява лесно да освежите косата си и да премахнете омазняването без използването на вода и обикновен шампоан.

Въпреки това, както се оказа, този продукт не е толкова безвреден, колкото изглежда. И както всички останали средства за грижа за косата, и той трябва да се нанася по правилния начин. 

Фризьорът блогър Денис Шефел е категоричен, че повечето дами използват сухия шампоан неправилно. Оказва се, че нанасянето на продукта върху вече мазна коса не е вариант. Ефектът от чистотата ще бъде много съмнителен и краткотраен. 

Прочут фризьор разкри тайната на правилното нанасяне на балсама за коса ВИДЕО

Как да използвате чудодейното средство правилно? Шефел разкрива една малка тайна. За да запазите косата чиста по-дълго, шампоанът трябва да се нанася върху зоната на корените на все още чиста и разресана коса. И едва на следващия ден защитният слой може да бъде актуализиран.

Негативните последици от използването на сух шампоан са изключително трудни за избягване, казва още фризьорът.

Продуктът остава върху косата и скалпа, запушва порите и възпрепятства нормалното дишане на клетките. Това може да доведе до нарушаване на растежа на косата и отслабване на структурата на косъма.

С две думи - сухият шампоан едва ли може да се нарече безвредно средство. И ако искате да запазите косата и скалпа си здрави, трябва да го използвате внимателно и да не прекалявайте. 

За да сведете вредата до минимум, Шефел препоръчва да миете косата си по-щателно и да използвате шампоан поне два пъти! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай