logo

Как кляканията извайват фигурата докато преброите до 100 (ВИДЕО)

Как кляканията извайват фигурата докато преброите до 100 (ВИДЕО)

Кляканията са едно от най-ефикасните силови упражнения за натрупване на мускулна маса. Освен това кляканията се използват и като общо укрепващи и рехабилитационни упражнения.

Такъв вид натоварвания са основополагащи във всички фитнес-комплекси. На какво мнение сте - способни ли са 100 клякания дневно без допълнително натоварване на дадат истински резултат. Ще стане ли ханшът ви по-стегнат, а краката - по-силни?  

Спенсър Алтхаус, Шенън Розенберг и Бренда Бланко от BuzzFeed решили да проверят това. Всеки от тях в продължение на 30 дни правел по 100 клякания дневно. На пръв поглед нищо сложно. 

Пътят към успеха

"Краката ми винаги бяха по-големи от дупето ми. Никога не съм си мислела да прявя някакви специални упражнения, но този експеримент промени отношението ми към моето тяло", разказва Шенън във видео на BuzzFeed. 

През първия ден младите хора сияели в добро настроение. Бренда решила да прави по 25 клякания наведнъж. Така направила 4 серии с прекъсвания. Спенсър решил да кляка с щанга на раменете. На следващия ден се появили първите трудности.  

"Когато се събудих, не можех да помръдна. Оказа се по-сложно,, отколкото си представях", споделя Шенън.

Бренда пък едва успяла да се качи по стълбите. Спенсър не се предавал. Той тренирал редовно по 6 пъти седмично и 100 клякания не били проблем за него.

На шестия ден участниците в експеримента на BuzzFeed забелязали първите промени във външния си вид и в самочувствието.  

"В известен смисъл това е дисциплина", разказва Бренда. 

На 10-ия ден Спенсър установил, че мускулите му са станали по-силни и широки, отколкото преди. Шенон споделила, че прави кляканията и пред хора, защото иначе просто не успява. Но това не ѝ попречило да участва докрай в експеримента и да поддържа формата си. 

Резултати

Краката ми изглеждат така, сякаш са като малки ръце на културист. Супертвърди са! Боже, колко са силни! Дори не зная какво да правя с толкова мощ. Но това е много яко. Всеки ден да гледаш в огледалото и да виждаш, че ти си точно ТАКАВА, това е безценно", възхитена е Бренда. 

Шенън в края на експеримента вече можела да прави по 60 клякания без прекъсване и много се гордеела с това.  

Спенсър признал, че за тези 30 дни той не забелязал у себе си някакви забележими визуални промени, но почувствал как станал по-силен и издържлив. 

Резултатите били приятни и главното - неочаквани. Освен, че участниците се сдобили със стегнат ханш, редовното физическо натоварване повлияло положително на здравословното състояние и издържливостта на всеки от тях. А най-важното било, че крачка след крачка, започвайки от най-малкото, всеки може да приучи тялото си на тренировки.  

Ако имате 20 минути всеки ден, то защо да не ги похарчите за това изпитание. Няма да съжалявате, а резултатът ще ви изненада приятно. Още през първата седмица ще почуствате видима трансформация в тялото си. Така че да започнем?!/jenata.blitz.bg

Коментирай