logo

Кошмарни новини за гримираните жени

Кошмарни новини за гримираните жени

Оказа се, че силният макиаж е пряко отражение на интелигентността на нежния пол

Няма жена, която поне веднъж да не е прекалявала с грима. Често пъти представителките на нежния пол са чували мъжете да казват, че предпочитат жените без грим. Дали последното твърдение е вярно не можем да кажем, но от jenata.blitz.bg попаднахме на доста шокираща зависимост, свързана с грима на жените и интелигентността им.

Наскоро австралийски психолози оцениха умствените способности на жените, които ежедневно предпочитат да носят ярък/силен грим. Изследването бе направено от Европейското списание за социална психология.

Това са най-популярните гримове за всички времена

Учените проведоха експеримента на два етапа. Първоначално те помолиха 1229 участнички да си представят няколко житейски ситуации, като романтична среща, интервю за работа и среща с приятели. След това половината от тях нанесоха голямо количество грим върху лицето си.

Освен това, в хода на проучването, експертите установиха как „подобреният“ външен вид е повлиял на самочувствието на всички участнички. В резултат на това тези показатели се оказаха приблизително равни и за двете групи.

Във втората част на експеримента на 2844 доброволци бяха показани снимки на всички участнички в първия етап и бяха помолени да оценят лицата им за интелигентност и морални възгледи. 

Точно тук се появиха шокиращите резултати. Оказа се, че силният и тежък грим е пряко отражение на интелигентността на жените.

Тези 5 неща в жените привличат всеки мъж

В резултат на това на жените без грим по лицето се приписва по-високо ниво на интелигентност и сдържаност, докато другата половина получиха определението „любителки на безразборния секс“ и нискоинтелгентни.

Експертите заключават, че въпреки че жените продължават да изпитват социален натиск да използват козметика, все още съществуват стереотипи за грима и могат да доведат до негативни възприятия за личността на човек. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай