logo

Лекарите алармират какви опасности крият хапчетата за отслабване

Лекарите алармират какви опасности крият хапчетата за отслабване

Според експертите, няма как да свалите излишните килограми качествено и трайно с подобни медикаменти

Използването на продукти за отслабване, включително разхлабителни, може да доведе до сериозни храносмилателни разстройства. Американски учени разказаха защо не можете да свалите излишните килограми с хапчета за отслабване.

В резултат на изследването те стигнаха до извода, че хората, които редовно пият хапчета за отслабване или лаксативи, могат да си навлекат сериозни храносмилателни заболявания само за една година.

Какво се случва с тялото и здравето на жените, които ядат сланина

В проучването, което продължи 15 години, участваха повече от десет хиляди жени на възраст от 14 до 36 години. Авторите са направили изводи, коригирани според възрастта, наличието или отсъствието на наднормено тегло, както и етническата принадлежност.

Сред първоначално здравите жени, които са използвали хапчета за диета, 1,8% в рамките на три години получават диагноза, свързана с храносмилателната система.

Тези натурални продукти борят хроничната умора

Сред тези, които използват слабително средство за отслабване, вече има над 4% болни жени. За сравнение, сред жените на същата възраст, които не приемат такива лекарства, честотата е била по-ниска от 1%.

Учените отбелязаха, че използването на такива хапчета, особено без лекарско предписание, може сериозно да наруши нормалните функции на храносмилателната система.

И това може да доведе не само до нарушения на стомашно-чревния тракт, но също така заплашва с хипертония, заболявания на черния дроб и бъбреците./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Фен на Брейка

Фен на Брейка 16.09.2020 11:52

Киро Брейка от кога говори за тези неща ама няма кой да го чуе.