logo

Модна революция на Даяна й коствал голям скандал с кралицата СНИМКИ

Модна революция на Даяна й коствал голям скандал с кралицата СНИМКИ

В основата на неприятната сцена е прочутото изумрудено колие на кралица Мери

От трагичната смърт на принцеса Даяна минаха много години. Въпреки това и до ден днешен се говори за принцесата на народа. Оказа се, че все още има какво да бъде разкрито от необикновени й живот.

Важно е да се отбележи, че по време на живота й в кралското семейство принцеса Даяна правеше много неща по свой начин, особено по отношение на модния си избор.

Тя беше пионер. Даяна промени правилата на играта, рискува и, нека си признаем, наруши много от кралските традиции.

Въпреки, че мнозина одобряваха промените, които тя правеше и уникалния начин, по който изразяваше своята личност, то това не винаги се нравеше на представителите на кралското семейство. Най-вече на самата кралица Елизабет II.

Сега от jenata.blitz.bg ще поговорим за един моден детайл, който се превърна в запазена марка на лейди Ди, но жестоко огорчил и потресъл кралицата. Става въпрос за мода. И по-конкретно за бижу. Но не какво да е, а невероятна кралска скъпоценност.

Преди това обаче от jenata.blitz.bg държим да припомним, че по време на погребението на съпруга на кралицата – принц Филип, снахата на покойната лейди Ди – Кейт Мидълтън възкреси майката на съпруга й принц Уилям по уникалне начин и то отново с бижу.

Но да се върнем на принцеса Даяна и кралица Елизабет II. Става дума за онези моменти, когато Даяна изоставя кралските традиции, които Нейно Величество счита за жизнено важни.

Зашеметяващите кралски тиари на британското кралско семейство и неподозираните тайни истории зад тях (СНИМКИ)

През 1985 г. Даяна изненада всички, когато слага изумрудено колие като лента на главата си. Това се случва по време на гала събитие в Мелбърн, Австралия.

Изумрудената огърлица е кралска реликва и е подарък на лейди Ди от самата Елизабет II, която според придворните е била силно „раздразнена“ от решението на Даяна да я носи по нетрадиционен начин.

На въпросното събитие в Мелбърн принцеса Даяна облякла зашеметяващата си сатенена рокля от Дейвид и Елизабет Емануел и сложила кралската реликва: изумрудено колие в стил арт деко от кралица Мери, което кралицата Елизабет II подарила на лейди Ди, след като се присъедини към кралското семейство.

„Кралицата нямаше нищо против Даяна да носи колието, тъй като беше едно от любимите й и го беше носила няколко пъти през годините. Но Нейно Величество се дразнеше от начина, по който го носеше Даяна - като лента за коса, а не като огърлица“, спомня сикралският коментатор Дебора Атанасио.

Тя допълни, че кралицата по принцип не одобрявала постоянните промени в кралските бижута, които Даяна правела на своя глава без да се консултира с никого, за да отговарят на нейните нужди и тоалети.

Но как изумрудената огърлица се озова на главата на принцеса Даяна? Отговорът на този въпрос дойде от кралския биограф Кити Кели.

„Принцеса Даяна бързаше за тържествената вечеря в хотел Southern Cross и не можеше да се справи със закопчаването на колието. Закопчалката заяде – не можеше да се отвори. Тогава Даяна реши да го „надене“ през главата си. То обаче не успя да мине през лицето й – закачи се на носа й. Затова огърлицата остана на челото й като лента за коса“, твърди Кити Кели.

Канадският дипломат Виктор Чапман, който станал свидетел на сцената, на шега посъветвал принцесата да го остави там, принцеса Даяна се засмя и се съгласи. И ето как се е появил на бял свят модният детайл, с който лейди Ди покори модния свят. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Александра

Александра 30.04.2021 17:56

Глупости! Вижте че ако е на врата дължината е една,а на челото- друга! Просто го е удължила,нещо което не намирам за лошо. Просто така е решила,а не че го е надянала и не могло да се откопчат,че чак и американски дипломат е имало в стаята и! Но моля ви,мислете кога пишете,или преписвате!