Не искате да изглеждате по-стари? Тогава забравете за тези 5 често срещани прически (СНИМКИ)

Не искате да изглеждате по-стари? Тогава забравете за тези 5 често срещани прически (СНИМКИ)

Косата е важна част от красотата и имиджа на всяка жена. Факт е обаче, че както гримът, така и прическата може да добави няколко допълнителни години на притежателката й и да я накара да изглежда по-възрастна. Представяме ви 5 популярни стила, които могат да ви състарят.

Пикси

Макар и тази прическа да е широко популярна сред местните и чуждестранните звезди, тя е доста специфична и има едно голямо „но”. Ултракъсата коса не разкрасява всяка жена, тъй като подхожда само на жените, които природата е дарила с перфектни форми на лицето. Но дори и да ви се струва, че вашите черти са идеални, не бързайте да режете дългите си къдрици: с възрастта неизбежно се появяват бръчки или втора брадичка, а прословутата прическа „пикси” ще акцентира върху промените във възрастта ви. Освен това, късата „момчешка“ прическа отблъсква мъжете, за които ние, жените, се стараем да изглеждаме по-добре.

Допускайки тези грешки, съсипвате косата си!Допускайки тези грешки, съсипвате косата си!

Твърде дълга коса

Дългите коси състаряват така умело, колкото и свръхкъсите прически. Те подчертават всяко несъвършенство на кожата, визуално натоварват лицето ви и подобряват ефекта на анти-лифтинг. Пуснатата коса умишлено подчертава признаците на старост, а бръчките около очите и леко спуснатите ъгли на устните са изложени. Ако мисълта за раздялата с дългата коса не ви допада, правилният изход е да прибирате косата си в елегантни прически или да я извивате леко.

Начинът, по който носите косата си, издава огромна тайна за вас!

Къдрици, направени с ролки

Навитите с ролки къдрици определено не са най-добрият вариант. Съветваме дамите да прибягват до букли, които изглеждат естествено и не са толкова прецизни. Ако искате да изглеждате по-млади, то определено изберете варианта, в който косата ви е безгрижна.

Плътни къдрици

Същото важи и за стегнатите къдрици, напомнящи за бабешкото "къдрене". Те не само подчертават възрастта, но и добавят няколко десетилетия. Оставете старомодните къдрици в далечните 80-те години. Сега естествените къдрици и светлинните вълни са на мода и ще придадат на вашия образ младежки романс и лекота.

Всички се чудят и маят на грима и прическата на Селена Гомес (СНИМКИ/ВИДЕО)

Тежки и масивни кокове

Без значение колко изненадващо може да е, но елегантните кокове, които на пръв поглед са невинни, всъщност безмилостно състаряват. Не само че внимателно събраните коса се асоциират с прическите на учителките и са малко остарели, то прическите, събрани в горната част на тила буквално излагат лицето ви, фокусирайки се върху всякакви недостатъци като бръчки. Това може да се избегне, ако събирате косата си в нисък небрежен кок./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Дългокоска

Дългокоска 23.08.2022 7:28

Искам да видя прическа а на автора на тащи глупост

Анет

Анет 23.08.2022 21:10

Аз съм учителка и нито аз, нито колежките ми ходят с кокове. Бива древни представи...ама пък да сте толкова ...!