logo

Тази маска ще направи чудеса с кожата ви

Тази маска ще направи чудеса с кожата ви

Тя е идеална за профилактика срещу стареенето на лицето, шията и зоната на деколтето

В последно време алгинатните маски за лице са истински хит в салоните за красота. И в това няма нищо случайно. 

Те са истински лек за уморената кожа и оказват дренажен и лифтинг ефект. С тяхна помощ ще подобрите тонуса на лицето си, ще стесните порите и ще премахнете всички следи от умората. 

Този тип маски са идеални за профилактика срещу стареенето на лицето, шията и зоната на деколтето. Върху кожата на тялото пък проявяват своите антицелулитни свойства. А резултатите преди и след употребата им са повече от впечатляващи.  

Тази маска от две вълшебни съставки ще направи чудеса с кожата ви

Алгинатните маски се появяват преди 40 години, когато английският учен Мур Станфорд извлича йод от водорасли и забелязва, че те отделят алгинат - вещество, което съдържа калциеви, натриеви, калиеви и амониеви соли. Той съдържа и хиалуронова киселина, която се е доказала в света на козметологията.

Маската овлажнява кожата и има лифтинг ефект. Освен това регулира работата на мастните жлези и почиства кожата от токсини. 

А ефектът й се забелязва още след първата процедура. Маската стяга порите и намалява подпухналостта на лицето. И най-важното - подходяща е за различни типове кожа.

Алгинатната маска се втвърдява бързо, а когато се втвърди, вече не е подходяща за употреба. Затова трябва да се подготвите предварително. Приберете косата си на кок и почистете лицето с мицеларна вода. Веждите и миглите трябва да бъдат покрити с вазелин или мазен крем, за да не залепне маската.

Тази вълшебна маска ще направи чудеса с кожата ви 

Обикновено тя се нанася върху цялото лице, включително устните и очите, като се оставят само ноздрите на носа. Ако имате проблеми с дишането или страдате от клаустрофобия, не нанасяйте маската върху тези области.

Преди да я нанесете, може да овлажните лицето си със серум, за да подобрите ефекта на маската. Най-удобно е да използвате маска под формата на гел, тъй като не е необходимо да се разрежда.

Маската под формата на прах трябва да се разреди с топла вода в съотношение 1:3. Всичко трябва да се направи бързо, тъй като, както вече споменахме, тя бързо се втвърдява. Следователно купата и шпатулата за нанасяне трябва да ви бъдат под ръка.

След нанасяне маската ще се втвърди за 5 минути. Дръжте я върху лицето си 30 минути. След това трябва да я отстраните от брадичката нагоре с едно движение.

Лифтинг маската на София Лорен, която ще ви отърве от бръчките около очите

За да я премахнете по-удобно, трябва да я навлажните около краищата. След като я махнете, излишният алгинат се отстранява и се нанася крем за лице. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай