Габи започна да ражда, но се случи нещо, заради което с бебето й едва не умряха СНИМКИ

Габи започна да ражда, но се случи нещо, заради което с бебето й едва не умряха СНИМКИ

Истината е, че колкото и книги и материали да са прочели бъдещите родители, колкото и видеа да са изгледали, на колкото и консултации и обучения да са ходили, същинското раждане ги изненадва напълно

Раждането на бебе е най-голямата радост, която може да споходи всяка жена. Радостта за бъдещите татковци също е неземно голяма. Всяка бъдеща майка по различен начин се подготвя психически и физически за самото раждане. Истината е, че колкото и книги и материали да са прочели бъдещите родители, колкото и видеа да са изгледали, на колкото и консултации и обучения да са ходили, същинското раждане ги изненадва напълно.

Люси за малко не уби 11-дневния си син с „целувката на смъртта”, която всяка майка дава на детето си! (СНИМКИ)

Доказателство за това е и историята на 23-годишната Габи. Тя й 31-годишният й съпруга Тери Марлоу живеят в английския град Лонгфийлд. Нежната половинка в семейството е инструктор по йога, а мъжът й автопатрул в града.

Младата майка Сара направи брутално признание, свързано със секса, което много родители се срамуват да изрекат (СНИМКИ)

Когато научили, че ще стават родители двамата били изключително щастливи. За съжаление щастието им помръкнало в деня, в който Габи била приета в местната болница, за да ражда.

20-годишната дъщеря на Алисън й каза, че е бременна, а само седмица след това бъдещата баба разбра нещо шокиращо (СНИМКИ)

Случилото се бе кошмарно. За малко щях да умра. По-страшното е, че и бебчето ми бе между живота и смъртта. Реших да го споделя случилото се, за да предупредя бъдещите майки. Трябва да внимават, но и не трябва да забравят, че никога не трябва да спират да вярват в чудеса”, казва Габи.

23-годишната жена ходила на дълъг курс по хипнообращение. Това е техника за раждане, включваща специфични начини на дишане, които позволяват на жената да има пълен контрол върху тялото си и болката, която изпитва докато ражда.

„Не бях уплашена. Бях здрава. Цял живот съм тренирала. Затова и спокойно отидох в болницата щом водите ми изтекоха”, спомня си Габи.

Дългокосата майка Алекс едва не уби 10-месечното си бебе заради нещо, от което никой родител не е предпазен (СНИМКИ)

Точно тогава обаче изведнъж й прилошава и тя губи съзнание.

„Когато се събудих бях в операционната. Навсякъде имаше кръв. Около мен се суетяха много доктори и сестра. Страшното е, че не знаех родила ли съм. Видях, че пъпната връв е отрязана, но не чувах и не виждах бебето си. Не знаех детенцето ми живо ли е или е мъртво”, спомня си с ужас жената.

Тогава мъжът й Тери й разказал какво всъщност се е случило.

Бебето Ела изпада в неистов плач всеки път щом родителите й тръгнат да се... (СНИМКИ/ВИДЕО)

Изневиделица Габи получила емболия на амниотичната течност (AFE). Това означава, че защитната течност около бебето е влязла в кръвта й. Освен това тя получила й сърдечен арест и обилен кръвоизлив – изгубила била над три литра кръв, което е повече от половината кръв, която се съдържа в човешкото тяло.

Освен това получила и кратък „мозъчен припадък”. Лекарите обяснили на семейството, че емболията на амниотичната течност е изключително рядко заболяване, което е невъзможно да се предскаже или предотврати, но може да се овладее, ако бъде хванато на време – както се е случило с Габи и бебчето й.

„Тери ми каза, че докато съм била под упойка са ми направили цезарово сечение и са извадили по спешност бебчето ни. Момиченце е. Решихме да я кръстим Беа. Но така и не я видях. Казаха ми, че е тежала цели осем килограма, но не реагирала по никакъв начин, тъй като заради случилото се с мен е получила недостиг на кислород и е погълната кръв.

Прегледали я по спешност, но тъй като не са можели да направят нищо веднага са я транспортирали до болница в Лондон. Аз пък останах 14 дни в болницата в родния ми град и така не видях бебчето ми. Тери обаче пътуваше всеки ден при нея и при мен”, спомня си Габи.

Веднага, след като била изписана отишла в Лондон, за да види най-накрая бебето си.

Майка на тризнаци направи шокираща изповед, която просълзи всички (СНИМКИ)

„Бе великолепна. Казаха ми, че първоначално е имало опасност да не оживее. Имали са и опасения, че може да получи мозъчно увреждане. За да го предотвратят са я поставили в специална камера, в която охлаждали телцето й от нормалните 37 ° до 33 °. Всичко това е продължило 72 часа, а след това била в кувьоз.

След още две седмици я изписаха жива и здрава. Сега Беа е на почти три месеца и Габи. Имаме късмета и двете да сме живи и напълно здрави. У дома сме и тримата сме много щастливи”, казва Габи.

Тя разказа историята си, за да вдъхне вяра на всички майки, които минават през труден момент по време на бременността си, раждането или самото отглеждане на бебчето си. 

„Никога, ама никога не губете вяра. Има добри лекари, а и силата на майчината любов и положително мислене са неограничени. Никога не се отчайвайте”, заявява в заключение 23-годипната майка. / jenata.blitz.bg