Многодетна майка показа какво се е случило с нея след 36 часа без сън СНИМКИ

Многодетна майка показа какво се е случило с нея след 36 часа без сън СНИМКИ

Линдзи споделя, че като цяло никога не успява да си поспи повечко, но експериментът с 36-часовото будуване бил много по-труден, отколкото си представяла

Многодетна майка реши да провери какво ще се случи с лицето на човек, ако не спи около ден и половина. От експеримента й е видно, че само за 36 часа тя се е състарила с няколко години. 

Проблемите с кожата и външния вид обаче не са най-лошото, до което може да доведе недостигът на сън, пише The Sun.

39-годишната Линдзи Хоуп е майка на три малки деца, едното от които все още кърмаче. Тя решила да провери какво ще се случи, ако не спи 36 часа. Жената започнала да води дневник, като на всеки 3 часа си правела снимка, за да види как се променя лицето й.  

3 ранни признака, че страдате от разстройство на съня

Линдзи споделя, че като цяло никога не успява да си поспи повечко. Експериментът с 36-часовото будуване обаче бил много по-труден, отколкото си представяла.

Започвайки експеримента си, 39-годишната жена си направила снимка, която станала отправна точка на целия й опит. 

6 часа сутринта, началото на експеримента - един час без сън

"Направих си първото селфи веднага след като се събудих с децата, но вече мразех торбичките под очите си. Кожата ми беше червеникава и имаше няколко петна", пише Линдзи в дневника си.

Мистерията защо не можем да заспим, ако не сме завити, падна! СНИМКИ

Тя си взела душ и се гримирала леко, с което направила лицето си по-свежо и сияйно. Торбичките и старческите петна станали по-малко видими, а кожата - по-сияйна.

Следващата снимка направила четири часа след началото на експеримента.

Четири часа без сън, 10 часа сутринта  

"Чувствах се по-бодра и силна. Бях доволна от цвета на лицето си и не чувствах, че имам твърде много бръчки, като се има предвид, че съм почти на 40 години. Изпих чаша вода и чаша кафе, както обикновено", отбелязва в дневника си Линдзи.

Ето какви поразии ще се случат с тялото ви, ако не спите с дни

Следващото селфи е направено по обяд. По това време Линдзи се чувства чудесно, свършила е домакинските си задължения и дори е излизала на разходка. По думите й, разходката на чист въздух само е подобрила външния й вид.

Осем часа без сън, 14 часа

"Все още съм бодра. Разхождах се с децата и потренирах малко в градината. Излизането навън сякаш направи кожата ми по-чиста. Петната и бръчките изглеждат по-малко забележими, отколкото когато се събудих сутринта", пише тя.

Следващата снимка на Линдзи е от вечерта, когато децата вече са легнали да спят, а тя е измила грима от лицето си. 

13 часа без сън, 19:30 часа

"След като сложих двете деца в леглата, отново си измих лицето и нанесох овлажняващ крем. Още не съм спала. През целия ден пих вода, за да поддържам кожата си хидратирана, а също така чаша чай и малко шоколад следобед, за да получа енергия и да оцелея през нощта.

Край на досадното въртене в леглото! С тази ефективна военна техника ще заспите за 2 минути

Към полунощ сънят започна да взима своето", отбелязва тя в дневника си. 

Линдзи, която обикновено си ляга да спи в 22 часа, започнала да се бори с желанието за сън. И решила да използва времето за неща, които обикновено не може да си позволи - за гледане на телевизия. 

18 часа от началото на експеримента, 00:00 часа

"Докато всички останали бяха в леглата, имах време да наваксам пропуснатото вкъщи и да гледам телевизия. Започнах да се чувствам сънлива около полунощ, така че трябваше да изплакна лицето си със студена вода, за да остана будна.

Ситуацията се влошила в 4 сутринта. Очитте на Линдзи започнали да се затварят, но тя не се предала. 

22 часа без сън, 4 часа сутринта 

"Много ми се спеше. Трябваше постоянно да мия лицето си, за да не заспя. Накърмих бебето около 3 часа сутринта. Поглеждайки се в огледалото, видях, че кожата ми е ужасна. Тъмните кръгове бяха по-лоши от обикновено и изглеждах много по-възрастна от моите 39 години", пише тя.  

Тези сънища са първия сигнал, че имате някакви здравословни проблеми

Три часа по-късно децата се събудили и разсеяли Линдзи от опитите й да се бори със съня. 

Тя отново нанесла малко количество грим на лицето си, за да замаскира кръговете под очите и се подготвила, за да оцелее през следващите 14 часа.

25 часа без сън, 7 часа сутринта 

Към 28-ия час бодърстване Линдзи, изненадващо, започнала да се чувства много по-добре. И изпитала силен глад. 

"Като се има предвид, че не бях спал толкова дълго, изведнъж се почувствах по-добре, отколкото преди часове. Но бях невероятно гладна.

Куп опасности ни грозят, ако леглото, в което спим, е...

Около 6 сутринта закусих с купичка зърнени храни, а към 9 часа трябваше да похапна и малко препечен хляб. След 10 сутринта ядох малко плодове и кисело мляко и все още изпитвах глад", съобщава тя. 

Неприятните усещания се върнали към обяд. Тогава жената изпитвала странното желание да се тъпче с всякакви боклуци като чипс.

31 часа без сън, 13 часа

Съвсем скоро умората започнала да се засилва. Тя била много по-силна от обичайната умора, която Линдзи чувствала по това време на деня. 

"И без това не спя много с новородено, но стана ясно, че дори едно кратко спане има огромно значение за това как се чувствате и изглеждате. Бях невероятно вяла и това се появи под формата на сериозни тъмни кръгове под очите.

Ето защо никога не бива да заспиваме със сутиен

Клепачите ми бяха толкова тежки. Имах кенче кола и шоколад, за да се опитам да се разсъня", споделя Линдзи. 

На финалната снимка тя едва държи клепачите си. Сравнявайки първата и последната снимка от експеримента, човек може да си помисли, че са направени в интервал от пет или десет години. Но са минали само 36 часа.

36 часа без сън, 18 часа 

"Торбичките ми бяха ужасни, а кожата ми на места стана зачервена и бледа. Определено имах повече петна, отколкото когато се събудих сутринта. Освен това имам и три деца, които трябва да бъдат сложени да спят", пише Линдзи в дневника си. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

Сези

Сези 03.01.2021 17:11

На майка ви шундата!

квазимодо

квазимодо 06.01.2021 12:43

Ами Квазимодо си е била и Квазимодо си е останала.